Vähävaraisten itsenäisyyspäiväjuhla Turun Tuomiokirkkotorilla 6.12.2019, tervetuloa!

  • Posted on November 25, 2019 at 15:38

cropped-ORlogo@2x

Itsenäinen Suomi – pidetään kaikki mukana

Perinteikästä vähävaraisten itsenäisyyspäiväjuhlaa vietetään Turun Tuomiokirkkotorilla pe 6.12.2019 klo 13–15. Tapahtuman järjestää Turun seudun suurin ruoka-aputoimija Operaatio Ruokakassi.

Ohjelmassa on ruokakassien jako sekä ruokailu. Tarjolla on maksutta kuumaa keittoa soppatykistä sekä kahvitarjoilu. Jaossa on myös talvivaatteita.

Tilaisuudessa puhuvat pastori Jonathan Westergård, prikaatikenraali evp Juha Pyykönen ja kappalainen Inkeri Puputti. Musiikista vastaavat Reijo Mäkilä ja Milja-Maria Halonen. Tilaisuus aloitetaan kello 13 Isä meidän -rukouksella, johon johdattaa Operaatio Ruokakassin puheenjohtaja Pertti Verho. Torilla on perinteisesti kokoontunut useita satoja itsenäisyyspäivän viettäjiä. Vapaaehtoisia paikalla on useita kymmeniä.

Operaatio Ruokakassi ry (OR) on Suomen ensimmäinen keskitetyn logistiikan ja jakelun ruoka-aputoimija ja yksi viidestä suurimmasta toimijasta Suomessa. Menossa on 12. toimintavuosi. OR Koordinoi 37 jäsenjärjestön ruokajakoja 13 kunnan alueella Varsinais-Suomessa.

Kokonaisvaltainen toiminta kattaa ruokahävikkiketjun vaiheet alkutuotannosta ja hävikin noudosta aina kassinhakijalle saakka. Työhön kuuluu niin hävikkiruoan varastointi, ruoka-apu ja vaateapu kuin palveluohjaus, työllistäminen, yhteisöllisyys, yhdessä syöminen ja osallisuus.

Jaetun ruoan määrä oli noin 1,4 miljoonaa kiloa vuonna 2018. Ruokakasseja jaettiin 187 000 kappaletta ja lämmin ateria tarjottiin 25 000 kertaa. Yhteisöruokailut merkitsevät satojen ihmisten yhteisöllistä kohtaamista ja yhdessä syömistä joka viikko. OR:n antama apu on avointa ja ilmaista kaikille, eikä se edellytä osallistumista seurakuntien hengellisiin tilaisuuksiin tai kuulumista jäsenjärjestöihin.

Vapaaehtoisia koko toiminnan piirissä on noin 600. Vapaaehtoiset tekivät vuonna 2018 ruoka-aputyössä noin 105 000 tuntia vapaaehtoistyötä.

Operaatio Ruokakassi ry on Turun seudulla toimiva kristillisten avustusjärjestöjen yhteinen auttavan käden ojennus sitä tarvitseville. Järjestöt yhdistivät virallisesti voimavaransa 1.3.2008. Yhteistyön merkkinä syntyi Operaatio Ruokakassi, jonka tehtävänä on keskitetysti hankkia ja toimittaa jaettavaa ruokaa, hygieniatuotteita sekä vaatteita vähävaraisille ja eri tavoin syrjäytyneille. Auttamistyötä kehitetään kokonaisvaltaisesti yhteistyössä julkisen sektorin kanssa. Operaatio Ruokakassi avustaa päivittäin satoja henkilöitä jäsenjärjestöjensä diakonisen lähimmäistyön kautta. Avun tarpeessa olevat kohdataan tasavertaisina, kristillisen lähimmäisenrakkauden periaatteella. Operaatio Ruokakassissa tehtävä työ on pääosin vapaaehtoistoimintaa.