Arkkipooki-palkinto Pukalaitumen seurakunnan Tule kotiin -hankkeelle

  • Posted on April 12, 2019 at 16:24

56815958_372520970269213_2598914586602110976_n

Turun arkkihiippakunnan hiippakuntavaltuusto on myöntänyt Arkkipooki-palkinnon Punkalaitumen seurakunnan Tule kotiin -hankkeelle. Palkinnon luovuttaa piispa Kaarlo Kalliala Punkalaitumen kirkossa.

Arkkipooki jaetaan tunnustuksena merkityksellisestä, ansiokkaasta ja innovatiivisesta työstä kirkon, hiippakunnan tai seurakuntien ja niiden jäsenten hyväksi.

Tule kotiin- hanke perustettiin houkuttelemaan uusia kuntalaisia ja seurakuntalaisia Punkalaitumelle sekä kehittämään maaseudun palveluita. Hanke alkoi huhtikuussa 2018 ja on valtakunnallisestikin ainutlaatuinen. Projekti on seurakunnan hallinnoima ja EU-rahoitteinen. Myös Punkalaitumen kunta on ollut hankkeessa mukana. Hanke on pyrkinyt tiivistämään seurakunnan ja kunnan yhteistyötä, tuomaan eri toimijoita yhteen. Hankkeen kohderyhmäksi valittiin eläkeläiset, etenkin Punkalaitumella syntyneet, mutta sittemmin muualle muuttaneet. Hankkeen seurauksena vuonna 2018 takaisin muutti 108 henkilöä. Seurakunnan viestintä on laajentunut ja monipuolistunut, toimintaan osallistuvien määrä on seurakunnassa noussut sekä vapaaehtoisten toiminta on lisääntynyt ja monimuotoistunut. Lisäksi seurakuntavaalien äänestysprosentti nousi huomattavasti ollen arkkihiippakunnan toiseksi suurin, 32,3 %.

Tule kotiin -hanke on aidosti uusi ja innovatiivinen hanke. Huomionarvoista on myös yhteiskunnallinen vaikuttavuus.

Vuosittain jaettava Arkkipooki-palkinto jaetaan nyt kahdeksannen kerran. Palkinto on taidekäsityönä valmistettu Pooki eli tunnusmajakka. Kiertopalkinto on saajan hallussa siihen asti, kunnes uusi palkittava valitaan. Palkinnon saajalle jää muistoksi Pookin pienoismalli.


Tule kotiin –hankkeen FB-sivu:
https://www.facebook.com/tulekotiinpunkalaitumelle.fi/
Tule kotiin hankkeen kotisivu:
https://www.punkalaidun.fi/sivu.tmpl?sivu_id=10530