You are currently browsing the Iisalmen seurakunta category
Displaying 1 - 3 of 3 entries.

Iisalmen seurakunta: Ekumeeninen juhlamessu aloittaa seurakuntaviikon

  • Posted on August 29, 2016 at 13:02

Print_Pyhan_ristin_kirkko_2012_kesa_02_MO

Ekumeeninen juhlamessu sunnuntaina 4.9. kello 10 Pyhän Ristin kirkossa aloittaa tapahtumarikkaan seurakuntaviikon

Ekumeeninen juhlamessu sunnuntaina 4.9. kello 10 Pyhän Ristin kirkossa aloittaa tapahtumarikkaan seurakuntaviikon. Vierailemalla viikon tapahtumissa ja keräämällä leimoja seurakuntapassiin, voi osallistua upean palkinnon arvontaan.

Iisalmen seurakunta järjestää seurakuntaviikon ensimmäistä kertaa 4.–11.9.2016. Viikon teema on ”Keskellä elämää”. Tapahtumia on kirkkojen lisäksi Iisalmen torilla, kauppakeskuksissa, Paloisvuorella ja Ravintola Raatihuoneella. Viikon tapahtumista leimoja seurakuntapassiin keräämällä voi osallistua arvontaan, jossa palkintona on Genelecin G One aktiivikaiuttimet. Viikon aloittavassa juhlamessussa sunnuntaina 4.9. kello 10 juhlistetaan myös seurakunnan 75-vuotiaita ja siunataan tehtävään seurakunnan vapaaehtoiset. Seurakuntapassin voi noutaa juhlamessun jälkeen Suurella Sydämeltä -klubilta (Ilvolankatu 14b) ja koko viikon ajan K-citymarketilta tai seurakuntatalolta (Ilvolankatu 14b).

Seurakuntaviikon tavoitteena on olla läsnä ihmisten arjessa ja toivottaa jokainen tervetulleeksi mukaan seurakuntaan juuri sellaisena kuin on.  Seurakuntaviikon koko ohjelma löytyy osoitteesta www.iisalmenseurakunta.fi/seurakuntaviikko.

Iisalmen seurakunnan erilaiset jumalanpalvelukset

  • Posted on July 4, 2016 at 11:26

Print_KA_pysty_kesa_2015_JR

Iisalmen seurakunnassa pidettävien jumalanpalvelusten kirjo laajenee. Sanajumalapalveluksen ja messun lisäksi järjestetään tulevaisuudessa useammin ns. erilaisia jumalanpalveluksia. Noin kaksi kertaa kuukaudessa pidetään esimerkiksi kansanlaulukirkko, Tuomas-messu, tilkkutäkkimessu tai joku muu vastaava jumalanpalvelus. Myös Kustaa Aadolfin kirkon jumalanpalveluksen alkamisaika muuttuu myöhäisemmäksi.

Erimuotoisten jumalanpalvelusten tavoitteena on rikastuttaa seurakunnan jumalanpalveluselämää ja saada seurakunnan toimintaan mukaan uusia osallistujia. Osana jumalanpalveluselämän kehittämistä jumalanpalvelusten toteuttajien keskuudessa tehdään myös osaamiskartoitus, jolla selvitetään osaaminen ja sen kehittämistarpeet. Samalla kehitetään myös jumalanpalvelusten kausisuunnittelua.

Kustaa Aadolfin kirkon jumalanpalvelus alkaa kello 17

Jumalanpalvelukset ovat pääsääntöisesti alkaneet Pyhän Ristin kirkossa klo 10 ja Kustaa Aadolfin kirkossa klo 13. Saadun palautteen mukaan myöhäisempi jumalanpalveluksen alkamisaika Kustaa Aadolfin kirkossa sopisi paremmin kävijöiden päivärytmiin. Syksystä alkaen Kustaa Aadolfin kirkon jumalanpalvelus pidetään pääsääntöisesti klo 17. Pyhän Ristin kirkon jumalanpalveluksen alkamisaika pysyy ennallaan. Jumalanpalvelusaikojen porrastamisella halutaan tarjota enemmän valinnanvapautta jumalanpalveluksiin osallistumiseen. Uusimuotoinen porrastus aloitetaan 4.9.2016 alkaen.

Iisalmen seurakunta: Yhteistä ruokaa jaettu jo vuosi

  • Posted on October 2, 2014 at 18:41

Iisalmen yhteinen ruoka-apu_250913

Toiminnassa mukana olevat vapaaehtoiset ovat erittäin sitoutuneita ja työ koetaan mielekkääksi. Uusiakin tulee sopivasti vanhojen tilalle. Kuvassa Pentti Halonen (vas.), Anne Pulkka ja Reijo Suvenkari vuosi sitten

Iisalmen yhteinen ruoka-apu täyttää lokakuussa yhden vuoden. Viikoittain apua ruokajaosta hakee alueellamme noin 150 ihmistä. Moni kokee, että ilman tätä apua syötäisiin pelkkää kaurapuuroa.

Kauppaliikkeiden lahjoittamia “vanhoja” tuotteita on jaettu yhteistyössä Adventtikirkon, Helluntaiseurakunnan, Iisalmen ev.lut. seurakunnan, Vapaakirkon ja Pysäkki ry:n toimesta nyt jo vuoden ajan. Aikaisemmin jokainen toimi omilla tahoillaan, mutta vuosi sitten voimavarat päätettiin yhdistää. Tavoitteena oli päällekkäisyyksien poistaminen, toiminnan tehostaminen ja avun tarjoaminen mahdollisimman monelle. Yhteistyö on osoittautunut toimivaksi. Tällä hetkellä ruoka-avussa on kävijöitä viikoittain noin 100–150 henkilöä, ja se on suunnattu alueemme vähävaraisille.

“Ruoka-apua hakevien palautteiden perusteella toiminta on koettu mielekkääksi ja tarpeelliseksi. Ilman tätä mahdollisuutta osa kaupunkimme asukkaista söisi “pelkkää kaurapuuroa” joka päivä”, kertoo Iisalmen seurakunnan johtava diakoniaviranhaltija Anne Pulkka. “Sähkölaskusta tai vuokrasta ei voi säästää, mutta ruuasta voi. Monelle vähävaraiselle se onkin ainoa asia mistä voi tinkiä, kun kaikki muu kulutus ja hankinnat on minimoitu”, Pulkka täsmentää.

Toiminta pyörii vapaaehtoisvoimin

Ruoka-avun toiminnassa on tällä hetkellä mukana 32 vapaaehtoista. Jokaisella jakokerralla vapaaehtoisia on mukana noin kymmenen. Ruokien tie avun hakijoille alkaa siten, että aamulla vapaaehtoiset kiertävät yhteistyössä olevat kaupat ja tavarat lajitellaan jääkaappeihin. Ruoat pyritään jakamaan samana päivänä. Ruoka-avun ovet avautuvat klo 11.30 ja tarjolla on ensin kahvia ja vapaata seurustelua. Hartaushetki alkaa klo 12.30, mutta tätä ennen jaetaan ns. jakonumerot, satunnaisessa järjestyksessä. Hartauden jälkeen ruoat jaetaan siten, että perhekoot pyritään ottamaan huomioon.

Aluksi lahjoittavia kauppaliikkeitä oli kolme, mutta pikkuhiljaa mukaan on tullut myös uusia kauppoja. Osa kaupoista lahjoittaa tuotteita säännöllisesti, osa tilanteen mukaan. Yhteistyö kauppojen kanssa on ollut toimivaa ja mielekästä ja ruoka-avussa ollaankin erittäin kiitollisia ja tyytyväisiä lahjoituksista ja mielellään otetaan lisälahjoittajiakin mukaan.