You are currently browsing the Kirkkokansan raamattupäivä category
Displaying 1 entry.

Kirkkokansan raamattupäivä: Leif Nummela: Jumala tietää miltä kärsimys tuntuu

  • Posted on March 2, 2014 at 18:02

leif-nummela-kuva-erkki-jokinen

 

Uusi Tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela

 

“Se on Jumala, joka menee meidän puolestamme ristille”

Uusi Tie -lehden päätoimittaja Leif Nummela paneutui Kirkkokansan raamattupäivä -tapahtumassa Jeesuksen persoonaan.

– Ihminen pelastuu uskomalla Jeesukseen mutta ei mihin tahansa Jeesukseen. Vain usko Raamatun Jeesukseen eli uskontunnustuksen Jeesukseen pelastaa.

– Luterilaisen kirkon uskontunnustuksen Jeesusta koskevan osion jokainen rivi on johdettu Uudesta testamentista, Nummela totesi.

Kirkon historian aikana on Nummelan mukaan löydetty yhä uusia jeesuksia.

– Joillekin hän on ollut hippi, toisille kommunisti ja toisille feministi. Tämä on kuin katsoisi kaivoon, jossa näkee vain oman kuvansa.

– Pitäisi suostua siihen, mitä kirkko on aina ajatellut Jeesuksesta, Nummela sanoi.

Vuonna 325 muotoiltiin uskontunnustus, josta muodostui myöhemmin Nikean uskontunnustus.  Tämän tunnustuksen mukaisesti opettivat Nummelan mukaan myös alkukirkko, kirkkoisät, ja Jeesus itse.

– Koko Uusi testamentti todistaa, että Jeesus on osallinen Jumalan kunniasta ja istuu tämän valtaistuimella.

– Mutta Jumala on tullut myös näkyväksi, kosketeltavaksi ja kuultavaksi, ja tämä käy ilmi, kun Nasaretin puuseppä tulee vastaan, Nummela opetti.

– Kun hän ottaa lapsia syliin, Jumala tekee niin.

Nummela muistutti, että Jeesus on Jumala ja ihminen.

– Hänen asenteensa syntisiin on Jumalan asenne syntisiin. Se on Jumala, joka meidän puolestamme menee ristille. Jos kysyt, mitä on pyhyys, katso ristiä.

– Jumalan ristinkuolema merkitsee myös, että Jumala tietää miltä meidän kärsimyksemme tuntuu, Nummela rohkaisi.

Nummela paljasti kirkkokansalle myös oman unelma-ammattinsa.

– Siinä olisin pankkivirkailija, joka saisi välittää asiakkaille viestin, että kaikki hänen velkansa ovat yksimielisellä päätöksellä annettu anteeksi ja pois pyyhitty.

Kirkkokansan raamattupäivä on viidesläisten järjestöjen vuosittainen yhteistapahtuma, jonka järjestäjät ovat Kallion seurakunta, Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä, Medialähetys Sanansaattajat, Suomen Ev.lut. Kansanlähetys, Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys sekä Suomen Raamattuopiston Säätiö.

Tänä vuonna Kallion kirkossa järjestettävän tapahtuman teema on Totuus ja valhe. Tapahtuman päätteeksi julkaistaan edellä mainittujen järjestöjen ja Kansan Raamattuseuran Säätiön yhteistyönä syntynyt hengellinen laulukirja, Viisikielinen.

Viides herätysliike on sotien jälkeen syntynyt Suomen evankelis-luterilaisen kirkon herätysliike. Liikkeen piirissä vaikuttavat Suomen Raamattuopiston Säätiö, Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Kansan Raamattuseuran Säätiö, Suomen Ev.lut. Opiskelija- ja Koululaislähetys, Ev.-lut. Lähetysyhdistys Kylväjä sekä Medialähetys Sanansaattajat toimivat kirjan julkaisijoina.

www.kansanraamattuseura.fi | www.kylvaja.fi | www.sansa.fi | www.sekl.fi | www.opko.fi | www.sro.fi