You are currently browsing the Lehdet ja Kirjat category
Displaying 1 - 10 of 12 entries.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura: Kirkko kantoi sodan aikana vastuun siirtoväen henkisestä huollosta Suomessa

  • Posted on June 12, 2014 at 14:46

9789522225436_hi

Suomalainen yhteiskunta selviytyi toisen maailmansodan jälkeen noin 430 000 siirtolaisen evakuoimisesta yhteiskunnan järkkymättä. Myös kirkolle evakuointi merkitsi mittavia järjestelyitä. Tänään julkistettu Jaakko Ripatin teos Karjalan luterilaiset seurakunnat evakossa kertoo miten evankelis-luterilainen kirkko suoriutui siirtoseurakuntien hoitamisesta sodan vuosina ja jälleenrakennuskaudella 1939–1949.

Talvisodassa Viipurin hiippakunnan 91 seurakunnasta yli puolet menetti alueensa osittain tai kokonaan. Karjalan luterilaisiin seurakuntiin kuuluneet 390 000 henkeä evakuoitiin eri puolille Suomea. Jatkosodan aikana useimmat heistä palasivat kotiseudulle joutuakseen uudelleen pakomatkalle kesällä 1944.

Evakkoon lähteneet seurakunnat muodostivat Viipurin–Mikkelin hiippakunnan piispan johdolla kanta-Suomeen itsenäisten siirtoseurakuntien verkoston, joka vahvisti karjalaisten yhteydentunnetta ja edisti heidän sopeutumistaan uusiin oloihin.

Jaakko Ripatti selvittää kirjassaan, miten kirkko suoriutui evakkoon lähteneiden seurakuntiensa hoitamisesta ja miten Viipurin–Mikkelin hiippakunnan piispat yhdessä pappiensa kanssa huolehtivat siirtoseurakunnista evakossa ja sodan tuhoamissa Karjalan seurakunnissa jatkosodan dramaattisissa vaiheissa sekä sodan jälkeen siihen asti, kun siirtoseurakunnat yhdistettiin kanta-Suomen seurakuntaverkkoon.

Teos luo koskettavan kuvan seurakuntien ja seurakuntalaisten pelastautumisesta viime hetkellä, ensin talvisodan ja 1944 jatkosodan jaloista. Välirauhan aikana koteihinsa palaavia karjalaisia odottivat tuhotut kodit, kirkot ja seurakuntatalot. Kirja antaa seikkaperäiset tiedot evakuoinnin ja siirtoseurakuntien järjestelyistä, ja selviämisestä sodan ja vihdoin rauhan oloissa.

Jaakko Ripatti

Karjalan luterilaiset seurakunnat evakossa

Viipurin–Mikkelin hiippakunta, sota ja siirtoseurakunnat 1939–1949

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura 2014 | Kirjokansi 55

336 sivua | sidottu | sh. 45 €

ISBN 978-952-222-543-6

Kirjapaja: Nojatuolimatka Suomen lähialueiden luostareihin

  • Posted on March 28, 2014 at 15:09

sielun-saarille-kansi

Sielun saarille – Suomen lähialueiden luostareita -teos tarjoaa toisenlaisen nojatuolimatkan. Kirja vie historiaan ja taiteen ääreen luostareihin, joissa on vierailtu vuosisatojen ajan.

Kiinnostus ortodoksiperinnettä kohtaan on viime aikoina uudelleen kasvanut, ja luostarit vetävät puoleensa pyhiinvaeltajia ja matkailijoita.

Venäjän Karjalassa sekä Pietarin, Novgorodin ja Pihkovan alueilla on satoja luostareita, joista teoksessa esitellään yli kaksikymmentä sanoin ja värivalokuvin. Mukana on mm. Konevitsan, Lintulan, Valamon, Johanneksen, Säntämän, Tihvinän ja Solovetskin luostarit.

Kirjan tekijät ovat vierailleet luostareissa jo vuosikymmenien ajan.Rovasti Vesa Takala on kuvannut ortodoksista taidetta 40 vuotta. Lehtikuvaajana aloittanut Takala on kuvittanut uransa aikana kymmeniä taidekirjoja. Jyrki Härkönen on tietokirjailija, joka on tehnyt 25 vuoden ajan kulttuuri- ja luostarimatkoja Venäjälle.

”Monet luostarit ovat muodostuneet hengellisiksi keitaiksi, jonne palataan aina uudelleen kuin kotiin. KirjammeSielun saarille on syntynyt yhteisestä rakkaudestamme ortodoksisia luostareita ja niissä kilvoittelevia veljiämme ja sisariamme kohtaan”, tekijät kirjoittavat kauniin kirjan esipuheessa.

Takala, Vesa – Härkönen, Jyrki: Sielun saarille – Suomen lähialueiden luostareita. 144 s. Kirjapaja 2014. ISBN 978-952-288-091-8. Kl 28.2. Ovh. 36,90.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy on kustantamo, joka nimensä mukaisesti yhdistää kaksi tuotemerkkiä.

Molemmilla tuotemerkeillä on perinteikäs historia ja vankka tunnettuus kustannusmaailmassa.

Lasten Keskus ja Kirjapaja Oy – Sisältöä elämään.

Into Kustannus: Pappi Kai Sadinmaan 10 käskyä kirkolle

  • Posted on March 19, 2014 at 15:16

tn_10_kaskya_kirkolle_1389873016

Kai Sadinmaan kirja 10 KÄSKYÄ KIRKOLLE julkaistaan 9. huhtikuuta. Samana päivänä Sadinmaata haastatellaan Gaudeamus Kirja & Kahvissa (Vuorikatu 7, Helsinki).

Käskyissään Kai Sadinmaa suomii niin kirkon sijoitusbisneksiä, itselleen monumentteja rakentelevia kirkonmiehiä, konservatiiveja kuin homojen vihaajiakin. Kirkko ei tavallista suomalaista puhuttele. Suurin syy kirkosta eroamiselle ei ole raha, vaan kirkon mitäänsanomattomuus. Kirkko on unohtanut evankeliumin poliittisuuden ja tyytyy vain myötäilemään vallitsevaa yhteiskuntajärjestystä.

Vuonna 1994 pappisvihkimyksensä saanut Kai Sadinmaa on tunnettu Ylelle tekemistään radikaaleista aamuhartauksista ja ennakkoluulottomista kannanotoistaan. Aikaisemmin hän on kirjoittanut yhteiskuntakriittisen monologinToisenlainen iltahartaus (2001) ja näytelmän Vuosaaren vapahtaja (2010). Sadinmaan sanan äärelle pysähtyvät niin uskovat kuin uskomattomatkin.

Kai Sadinmaa: 10 KÄSKYÄ KIRKOLLE
Into-tieto, ISBN: 978-952-264-281-3
Sidottu, 190 sivua

Kirjapaja: Elämän pyöräteitä Jeesuksen kanssa

  • Posted on March 19, 2014 at 15:13

jeesus_ja_elamisentaito_kansi

Kaisa Kariranta on julkaissut kirjan Jeesus ja elämisen taito.

Nelikymppinen elämäntaitokirjallisuuden suurkuluttaja lukee zen-kirjallisuutta, kokeilee joogaa ja ihmettelee, missä on omasta kristillisestä perinteestä nouseva elämäntaitokirjallisuus. Kirjoittaja ryhtyy lukemaan Jeesuksen sanoja siitä näkökulmasta, mitä annettavaa niillä olisi elämän viisauden etsijälle. Projekti osuu samaan aikaan suuren elämänmuutoksen kanssa. Polkupyörällä ajamisen, kasvimaan hoitamisen ja avioeron käsittelyn ohessa ehtii pohtia syntyjä syviä.

”Kultalankana Jeesuksen elämisen taidon opeissa on toinen ihminen. Ja minusta tuntuu, että siitä asiasta olen oppinut eniten. Kerta toisensa jälkeen Jeesus kääntää sanoillaan katseeni suunnan kohti ihmisiä”, Kaisa Kariranta kirjoittaa. ”Löysin Jeesuksen sanoja kuunnellessani parantavaa lääkettä pelkoon, epätoivoon ja epäuskoon.”

Elämänmuutos on mukana rehellisessä etsinnässä ja kirjoittajan raikkaissa, omakohtaisissa havainnoissa: ”Kuinka kauaksi olen ajautunut siitä elämästä, missä oli lapset ja oli työ. Nyt elämässä ovat lapset, työ ja minä. Minän lisäys tuntuu hyvältä. En ole kokoaikaisesti äiti tai vaimo tai ammattini harjoittaja. Olen joinain aikoina ihan vain minä, ilman mitään meriittejä.”

Kaisa Kariranta, Jeesus ja elämisen taito. 136 s. Kirjapaja, Helsinki 2014. Kl 17.3. ISBN 978-952-288-057-4. Ovh. 23,90.

kaisa_kariranta_078_hi

Kaisa Kariranta on teologian maisteri ja Helsingin piispan erityisavustaja. Hän on pohtinut Jumalaa esikouluikäisestä asti, aikuisiällä työkseen erilaisten kirjoittamistöiden parissa.

Lasten katekismus on syntynyt hiekkalaatikon laidalla

  • Posted on January 14, 2014 at 14:44

lasten katekismus_kannet.indd

Antti Siukonen ja Harri Heikkanen: Lasten katekismus. 50 s. ISBN 978-952-288-036-9; Kl L 25.3; Lasten Keskus 2013. Sid. Ovh. 25,00

Vuoden isäksi 2013 valittu Antti Siukonen on hoitovapaallaan karistellut pölyt Martti Lutherin 500 vuotta vanhasta katekismuksesta. Tammikuun 14. julkaistava Lasten katekismus liittää elämän suuret kysymykset nykylapsen elämänmenoon lapselle ymmärrettävällä tavalla. Lasten katekismuksessa on arkielämän makua, tilaa lapsen omalle pohdinnalle, runsaasti huumoria ja silmäkulman pilkettä. Myös kuvien kielellä on tärkeä osa: Harri Heikkasen vauhdikas kuvitus on täynnä katsottavaa ja tutkittavaa.

Lasten katekismusta ei ole viilailtu kammioissa eikä konsiileissa vaan lasten leikkien äärellä, hiekkalaatikon laidalla ja kotisohvalla. Työ on keskeytynyt milloin mihinkin: siihen kun isän pitää tulla pyyhkimään, siihen kun kuopuksen päiväunet loppuvat tai siihen kun työn äärelle nukahtaneen kirjoittajan pää kopsahtaa näyttöruutuun”, kirjoittaa koti-isänä kirjaa viimeistellyt  Siukonen esipuheessa.

”Elämä on täynnä kysymyksiä. Mistä maailma on syntynyt? Mistä vauvat tulevat? Miksi on kuolemaa? Miksi ei voi saada kaikkea, mitä haluaa? Joihinkin kysymyksiin on vastauksia. Toisista kysymyksistä syntyy vain uusia kysymyksiä. Lasten kysymykset ovat aina hyviä. Niiden avulla voi oppia kaikenlaista tärkeää. Jumala on yhtä aikaa suuri kysymys ja suuri vastaus”, kirja alkaa.

Teoksen sarjakuvahahmot Saara ja Benkku ovat parhaat kaverukset. Heidän lempipaikkansa on kirkko, missä työskentelee Anna-suntio. Menoa, meininkiä ja hauskoja tilanteita ei puutu, kun kolmikko perehtyy uskon ja elämän suuriin ja pieniin kysymyksiin.

anttisiukonen_img_1127

ANTTI SIUKONEN on kolmen lapsen isä, joka työskentelee kouluyhteistyön pappina Espoon seurakuntayhtymässä. Hän on mm. kirkolliskokousedustaja ja yksi Ihan sama eilen, tänään ja ikuisesti -rippikoulukirjasarjan tekijöistä. HARRI HEIKKANEN on turkulainen kuvittaja, graafikko ja myös kolmen lapsen isä.

Lestadiolaisuus murroksessa – uusi kirja avaa näkökulmia poliittisiin kysymyksiin

  • Posted on November 29, 2013 at 15:35

9789522224842_hi

Lestadiolaisuus on ollut viime aikoina esillä mm. lasten hyväksikäyttöä ja naisen asemaa koskevan keskustelun vuoksi. Liikkeen suurin haara vanhoillislestadiolaisuus elää murroskautta ja siksi lestadiolaisuuden poliittisuuden tutkimus on ajankohtaista juuri nyt. Kirjassa Poliittinen lestadiolaisuustarkastellaan liikettä koettelevia poliittisia kysymyksiä ja historiaa uusista näkökulmista.

Pastori Lars Levi Laestadiuksen ankara parannussaarna jätti 1800-luvun pohjoiseen Lappiin lähtemättömän jäljen. Ympäröivä yhteiskunta on kuitenkin muuttunut Laestadiuksen päivistä. Vanhoillislestadiolaisen käsityksen mukaan pelastus on mahdollista vain rajatun, todellisen seurakunnan yhteydessä, mutta yksilön oikeuksia korostava arvomaailma on haastanut lestadiolaisen yhteisöllisyyden monella saralla.

2000-luvulla ei ole lainkaan selvää, missä määrin ja millä tavoilla uskonnollinen yhteisö ja sen auktoriteetit voivat säädellä yksittäisten uskovien elämää. Kiistat ovat konkretisoituneet erityisesti naisen ruumiissa ja hänen oikeudessaan päättää sen käytöstä. Tuore keskustelu vanhoillislestadiolaisuudessa ilmenneestä pedofilian peittelystä on viimeistään kyseenalaistanut liikkeen ytimessä olevan kuuliaisuuden ihanteen. Myös kirkon piirissä on pohdittu vanhoillislestadiolaisten seurakuntakäsitystä ja kysymystä siitä, jakaako herätysliike evankelisluterilaisen kirkon uskontunnustuksen.

Mika Luoma-ahon ja Tapio Nykäsen toimittama Poliittinen lestadiolaisuus on politiikkatieteellinen katsaus lestadiolaisuuden historiaan ja nykypäivään. Teoksessa tulkitaan liikkeen merkkihenkilöitä ja historiaa uusista näkökulmista sekä keskustellaan sitä nykyään koettelevista poliittisista kysymyksistä. Artikkeleissa käsitellään muun muassa Lars Levi Laestadiuksen ja Juhani Raattamaan poliittisuutta, vanhoillislestadiolaisen liikkeen valtamekanismeja, saamelaisuuden ja lestadiolaisuuden suhdetta sekä naisen asemaa herätysliikkeen piirissä.

Teos julkistetaan Lapin yliopistolla perjantaina 29.11.2013 kello 15 Castren-salissa (Yliopistonkatu 8, Rovaniemi).

Toimittaneet Mika Luoma-aho ja Tapio Nykänen

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Tutkimuksia 1395

Nidottu, 277 s. | 28.714 | sh. 36 €

ISBN 978-952-222-484-2

Nuotta.com : Nuotta -lehdet nettiarkistosta

  • Posted on August 26, 2013 at 17:32

164518_10150093056303749_4631483_n

Nuotta on julkistanut lisää netissä vanhoja numeroitaan. Arkisto alkaa numerosta 09/2002, ja päättyy reilun vuoden päähän uusimmasta lehdestä. Arkistoitujen lehtien lukeminen netissä on ilmaista. Palvelu on toteutettu lehtien Youtubeksi sanotulla Issuu.com/nuotta palvelulla. Nuotan tietojen mukaan arkiston avaaminen on harvinaista kristillisten lehtien rintamalla. Tähän suurtyöhön Nuottaa motivoi se tosiasia, että vanhoissa lehdissä on upeita artikkeleita, jotka voivat johdattaa ihmisiä Jeesuksen luo.

Nuotan voi arkistoiden perusteella todeta muuttuneen melko paljon lyhyessä ajassa. Nuotassa on myös ollut hyvin erilaisia toimittajia, jotka ovat epäilemättä jättäneet oman lukunsa lehden historiaan. Kuitenkaan Nuotta ei ole luopunut, eikä aio luopua evankeliumin rautaisesta sanomasta.

Tunnustuskirja, keskustelua uskosta

  • Posted on March 15, 2013 at 15:02

Suomessa on meneillään eriskummallinen uskontokeskustelu: sen kohteena on etenkin kristinusko ja sisältönä uskon oikeutus. Keskustelua ovat sävyttäneet ennakkoluulot, vastakkainasettelut ja suoranaiset syytökset. Jopa Suvivirren moraalinen hyväksyttävyys on jo joitakin vuosia ollut tehotutkinnassa.

Katoliseen kirkkoon kolmikymppisenä liittynyt Antti Nylén vastaa haasteeseen. Uskonnottoman kasvatuksen saanut kirjailija kertoo Tunnustuskirjassa itsestään sekä suhteestaan kirkkoon ja sen opetuksiin henkilökohtaisesti, vaativasti – ja tunnustuksellisesti. Hän kuvailee tietään kristityksi yrittämättä kätkeä tuon tien mutkikkuutta ja hämäryyttä. Usko ei ole hänelle lopullisia totuuksia eikä kokoelma Jumalalta saatuja sääntöjä. Kristillinen usko on taistelua pahaa vastaan.

”Minun täytyy pysytellä pienessä ja yksityisessä. Voin esitellä omia ajatuksiani ja omaa tilannettani siinä toivossa, että niissä on jotakin yleistä. Kirjoitan kristittynä, esimerkkitapauksena”, Antti Nylén sanoo.

”Kristinuskosta ei voi enää kirjoittaa niin, että olisi toivoa saavuttaa laaja, avoin ja aito keskusteluyhteys lukijoihin. Puheenaihe on tavallaan kadonnut kuuluvista”, Nylén toteaa. ”Uskovainen on pian meidän virallinen Toisemme. Uskontoa voidaan sietää ja suvaita, jopa ihastella, kunhan se ei näy eikä kuulu julkisessa elämässä.”

Antti Nylén on palkittu esseisti ja 1800-luvun ranskalaiseen kirjallisuuteen erikoistunut suomentaja. Hän on julkaissut kaksi esseekokoelmaa ja useita klassikkosuomennoksia.

Antti Nylén: Tunnustuskirja. 242 s. ISBN9789522473790. KL 17.1/20.2. Ovh. 25,10

 

Perussanoma julkaisee paavin kirjan suomeksi

  • Posted on February 27, 2013 at 22:16

Suomen Raamattuopiston Säätiön omistama kirjakustannustalo Perussanoma on päättänyt julkaista paavin kirjan. Kyseessä on paavi Benedictus XVI:n Jeesusta käsittelevän kirjan toinen osa, jonka nimeksi tulee Jeesuksen viimeiset päivät. Kirja ilmestyy pääsiäisen alla 2013.

Perussanoma julkaisee kirjan, koska ”sen sanoma on erinomainen”, kertoo Suomen Raamattuopiston toiminnanjohtaja Timo Junkkaala. Hänen mukaansa paavi kirjoittaa Jeesuksesta ”paljon paremmin kuin moni luterilainen teologi tai piispa”.

– Jo paavin Jeesus-kirjan ensimmäinen osa osoitti, että nykyinen paavi on erinomainen teologi ja raamatunselittäjä. Tämä toinen osa on vähintään yhtä hyvä. Jeesuksen kärsimyshistoria avautuu suurenmoisella tavalla, Junkkaala perustelee.

Hän toteaa ymmärtävänsä myös niitä, jotka hämmästelevät sitä, että luterilaisen kirkon piirissä toimivan Raamattuopiston kustannusliike aikoo julkaista paavin kirjan.

– On syytä todeta selvästi, että päätös ei merkitse kannanottoa paaviuteen tai roomalaiskatoliseen oppiin. Niitäkin kysymyksiä on kuitenkin syytä pohtia.  Tämän kirjan julkaisemisessa on yksinkertaisesti kysymys siitä, että se ansaitsee tulla käännetyksi suomeksi.

– Tarkoituksemme on ensi keväänä julkaista myös kirja, jossa käsitellään paavin kirjan herättämiä kysymyksiä esimerkiksi luterilaisesta ja katolisesta Jeesus-kuvasta, Junkkaala paljastaa.

Paavin Jeesus-kirjan ensimmäisen osan Jeesus Nasaretilainen julkaisi vuonna 2008 suomeksi Edita.

Jotkut ovat kyselleet, miksi Perussanoma julkaisee paavin kirjan suomeksi. Kysely on hyvin ymmärrettävä. Itse asiassa itsekin olemme hämmästelleet sitä, että tällaiseen tilanteeseen on tultu.

Tausta on siinä, että nykyinen paavi Benedictus XVI on hyvä teologi ja raamatunselittäjä. Hänen edellinen kirjansa oli monin osin niin hyvä, että siitä voisi suoraan pitää erinomaisia raamattuluentoja. Kun edellisen osan kustantaja ei halunnut julkaista tätä jälkimmäistä, Jeesuksen kärsimyshistoriaa käsittelevää kirjaa, päädyimme pitkän ja perusteellisen harkinnan jälkeen siihen, että me julkaisemme sen.

Kysyimme usealta arvostamaltamme teologilta, olisiko hyvä, että sen julkaisisimme. Useimmat kannattivat kirjan julkaisemista. Pääsyy kirjan julkaisemiseen on siis yksinkertaisesti se, että kirja on hyvä. Uskon monien ilahtuvan kirjan sanomasta. Samalla kirjan julkaiseminen antaa mahdollisuuden nostaa esiin tärkeää keskustelua katolisesta ja luterilaisesta raamatuntulkinnasta ja muustakin teologiasta.

Aiomme julkaista samaan aikaan myös kirjan, jossa näitä kysymyksiä käsitellään. Paavin kirjan julkaiseminen ei tietenkään tarkoita, että hyväksyisimme kaiken, mitä paavi ja katolinen kirkko opettavat. Toivomme, että näiden kirjojen julkaiseminen nostaa esiin olennaiset mm. vanhurskauttamisoppiin liittyvät kysymykset.

Ensimmäinen evankelioiva katolinen lehti suomeksi

  • Posted on February 27, 2013 at 22:09

Kannen kuvassa on italialainen munkki Padre Pio.

Rakastakaa toisianne! on lähtenyt liikkeelle kotimaastani Puolasta, missä se tunnetaan nimellä Miłujcie się! Lehteä on painettu jo lähes kahdellakymmenellä kielellä ympäri maailmaa. Suomessa tämä on jotain ihan uutta ja ainutlaatuista. Rakastakaa toisianne! on evankelioiva katolinen lehti. Se tarjoaa Suomessa marginaaliseen (0,2% väestöstä) mutta maailmalla valtaisaan (yli miljardi jäsentä) katoliseen kristinuskoon aivan hämmästyttäviä näkökulmia. Rakastakaa toisianne! on värikäs ja rohkea lehti. Se on oikeastaan tarkoitettu koko maailmalle, kaikille ihmisille, mutta ehkä erityisesti nuorille, jotka etsivät elämäänsä rakkautta, suuntaa ja tarkoitusta. Viesti on samalla sekä vanha että uusi: Jumala on rakkaus!
Apostoli Johannes teki tämän kuuluisan löydön ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla ajatellessaan Kristusta – häntä, jonka Johannes oli itse saanut ilon tuntea (1. Joh. 1:1, 4:8). Tämä vanha löytö voi tulla aivan uudella tavalla tuoreeksi jälkikristillisessä yhteiskunnassamme, missä Jumalaa kuvataan vaikkapa satuolennoksi, julmaksi diktaattoriksi, verenhimoiseksi hirviöksi tai vain kaukaiseksi ”korkeammaksi voimaksi”. Juutalaisena Johannes tunsi kyllä Vanhan testamentin sen vaikene kohtineen, hän tunsi myös muita uskonnollisia systeemejä. Mutta ennen kaikkea hän tunsi Kristuksen, joka oli paljastanut hänelle ja muille apostoleille Jumalan sisäisen elämän suuren salaisuuden, Rakkauden.
Jumala ei välttämättä automaattisesti ”tunnu” rakkaudelta, mutta hänen rakkautensa avautuu meille, kun Johanneksen tavoin kohtaamme Kristuksen. Voimme kohdata hänet, koska hän on totisesti noussut kuolleista – hän elää nyt yhtä todellisesti kuin 2000 vuotta sitten. Voimme tutustua Kristukseen vaikkapa lukemalla sen, mitä Johannes hänestä kirjoitti, voimme puhua hänen kanssaan rukouksessa, voimme jopa tavata hänet ”ruumiillisesti” nauttimalla kirkossa ”elämän leipää” (ks. Joh. 6:48–58). Lopuksi voimme kohdata Kristuksen toisissamme, lähimmäisissämme, ja vastavuoroisesti voimme itse olla heille ”pieniä Kristuksia”: ”rakastakaa toisianne, niin kuin minä olen rakastanut teitä” (Joh. 15:12).
Tämä lehti on täynnä voimakkaita todisteita siitä, että Jumala toimii aktiivisesti yhä tänäkin päivänä. Hän haluaa toimia myös sinun ja läheistesi elämässä. Lue, mitä Miguel Juan Pellicerin, Hermann Cohenin, Faustyna Kowalskan ja Ted Bundyn elämässä tapahtui. Tarinat ovat hyvin erilaisia, ihmiset hyvin erilaisia, ihmeet hyvin erilaisia. Jumala on silti sama, hän on kaikkien Jumala. Ota tämän lehden sanoma vakavasti, harkitse sitä ja pohdi sitä muiden kanssa.
Kirjoita meille, jos haluat olla avuksi, tai jos lehti on ollut sinulle avuksi! Rakastakaa toisianne! on lukijoidensa anteliaisuuden varassa. Lahjoitusten ansiosta lehteä on voitu lähettää jakoon Afrikkaan, Aasiaan ja Amerikkaan… ja nyt Suomeen! Lehden tulevaisuus tässä maassa on kuitenkin vielä avoin. Se riippuu teistä kaikista – vastaanotostanne, rukouksistanne, fyysisestä avustanne ja anteliaisuudestanne. Haluaisinkin kiittää kaikkia niitä, jotka ovat tehneet tämän lehden julkaisun mahdolliseksi: piispaamme, lehden toimitusta, kääntäjiä, oikolukijoita. Nettisivuilla www.rakastakaatoisianne.org löytyy tietoa lehden taustasta ja toimituksen erilaisista projekteista. Sieltä jokainen voi myös tilata lehden kotiinsa tai kaverille haluamallaan kielellä.