You are currently browsing the Fida International category
Displaying 1 entry.

Fida International: Fida auttaa Pakistanin pommi-iskun uhreja

  • Posted on September 26, 2013 at 20:19

peshawar_all_saints_church-534x401

Kaksi pommia räjähti All Saints -kirkossa sunnuntaina

Fida järjestää keräyksen viikonloppuna tehdyn pommi-iskun uhrien auttamiseksi. Kirkkoon tehdyssä iskussa kuoli yli 80 ihmistä ja loukkaantui ainakin 150.

– On ollut järkyttävää tavata iskun uhreja. Joistain perheistä molemmat vanhemmat kuolivat ja lapset ovat jääneet orvoiksi, kuvailee Fidan paikallisen kumppanin, AOG-helluntaikirkon, diakoniatyöstä vastaava A. Masih.

Seurakunta tekee avustustyötä räjähdyksen uhrien auttamiseksi. Nuortentiimi on ollut auttamassa loukkaantuneita ja luovuttanut verta. Pastorit ovat vierailleet sairaaloissa, lohduttaneet surevia ja rukoilleet ihmisten puolesta.

– Autamme taloudellisesti perheitä, joista on kuollut jäseniä. Lisäksi tuemme pahoin vammautuneita ja sairaanhoitoa tarvitsevia  henkilöitä, Masih kertoo

Fidalla on Pakistanissa kehitysyhteistyöhanke Peshawarin AOG-helluntaikirkon kanssa. Hanke tarjoaa muun muassa terveyskasvatusta ja aikuisten lukutaito-opetusta.

Pahin isku kristittyjä vastaan

Verinen pommi-isku tapahtui Peshawarin kaupungissa All Saints -kirkossa kesken sunnuntain jumalanpalveluksen. Aseistetut miehet ampuivat kirkon edessä olleen vartijan ja haavoittivat toista. Miehet räjäyttivät panoksensa puolen minuutin päästä kirkkoon tultuaan.

Suurin osa uhreista oli naisia ja lapsia. Paikallisten arvioiden mukaan kuolleita voi olla jopa sata, sillä kaikkia kadonneita ei vielä ole löydetty.

Sairaalassa, johon loukkaantuneita kuljetettiin, ei ollut riittävästi lääkäreitä työvuorossa, joten osa uhreista joutui odottamaan apua.

Sunnuntai-iltana Peshawarin kaupungissa järjestettiin keskiyöhön asti iskussa menehtyneiden ihmisten hautajaisia.

Pommi-isku on tiettävästi verisin kristittyjä vastaan tehty hyökkäys. Seurakunnat ovat toimineet läheisessä yhteistyössä kriisitilanteesta selvitäkseen.

Paikalliset seurakuntajohtajat paheksuivat sitä, ettei yksikään viranomainen tai vallassa olevien puolueiden edustaja tullut tapaamaan pommi-iskun uhreja sairaalaan.

Kolmen päivän suruaika

Pakistanin kristityillä on kolmen päivän suruaika, jolloin kristilliset koulut ja kirkot ovat suljettuja. Eri puolilla maata on järjestetty alkuviikosta mielenosoituksia Peshawarin iskujen vuoksi. Niissä on vaadittu parempaa suojelua kristittyjen vähemmistölle.

Kaksi prosenttia Pakistanin noin 190-miljoonaisesta väestöstä on kristittyjä. Kristittyjen yhteisö on ilmaissut huolensa lisääntyneestä syrjinnästä.

Pakistanin pääministeri Nawaz Sharif tuomitsi sunnuntain terrori-iskut ja ilmaisi tukensa kristityille. Pääministeri totesi lausunnossaan: ”Terroristeilla ei ole mitään uskontoa. Viattomia ihmistä vastaan hyökkääminen on vastoin islamin ja kaikkien uskontojen opetusta.”

AUTA!

Sinäkin voit auttaa Pakistanin pommi-iskun uhreja. Lahjoitatästä (valitse kohteeksi katastrofiavun suurin tarve) tai soita katastrofiavun puhelimeen:

0600-13234 (hinta 21,11 € + pvm.)

Apusi toimittaa luotettavasti perille Fidan pakistanilainen kumppani, joka aloitti avustustoimet heti iskun jälkeen.

RUKOILE:

  • lohdutusta terrori-iskun kokeneille perheille
  • pikaista tervehtymistä haavoittuneille
  • turvallisuutta Pakistanin kristityille.