You are currently browsing the TV7 category
Displaying 1 - 10 of 10 entries.

TV7:n ohjelmatärppi: Kansanedustaja Mika Niikko (ps.) vainottujen kristittyjen asialla

 • Posted on October 27, 2014 at 14:21

Mika Niikko

Kuvassa: Mika Niikko ja Juhani Huotari

Mikä sai kansanedustaja Mika Niikon ryhtymään poliitikoksi ja miksi hän poliitikkonakin kantaa sydämellään vainottuja kristittyjä?

Monen käsitys on, että poliitikon on vaikea elää kristillistä uskoaan, koska hän joutuu ottamaan kantaa hankaliin asioihin. Kansanedustajankin henkilökohtainen kristillinen vakaumus voi kuitenkin heijastua hänen työhönsä.

Mika Niikko TV7:llä Martti Ojareksen vieraana Isännän pöydässä -ohjelmassa sekä Juhani Huotarin vieraana Marttyyrien ääni -ohjelmassa.

TV7, Isännän pöydässä, pe 31.10. klo 20.00. Esityksen jälkeen arkistossa osoitteessa www.tv7.fi/vod.
TV7, Marttyyrien ääni, su 2.11. klo 22.00. Esityksen jälkeen arkistossa osoitteessa www.tv7.fi/vod.

 • Filed under:

Elokuvailta TV7:llä: Maanalainen kirjapaino painoi Raamattuja Neuvostoliitossa

 • Posted on January 27, 2014 at 19:50

Kansi

Maanalainen kirjapaino on kertomus Neuvostoliitossa eläneistä rohkeista kristityistä, jotka alkoivat painaa Raamattuja KGB:n uhkasta välittämättä.

Tositapahtumiin pohjautuva elokuva sijoittuu kommunistiseen Neuvostoliittoon, jossa Raamatun omistaminenkin oli kiellettyä. Ryhmä kristittyjä alkoi painaa Raamattuja salaa talojen ullakoilla ja kellareissa. Kaikki, jotka KGB sai kiinni itse teossa, vietiin sairaaloihin saamaan erityistä hoitoa.

Ullakolla salaisessa painotalossa

Paikallisilla kristityillä oli edessään vaikea valinta. Osa myötäili hallituksen linjaa säilyttääkseen henkensä mutta osa ei voinut muuta kuin kuunnella sydämensä ääntä.

TV7, Maanalainen kirjapaino, lauantaina 8.2. klo 21.40

 • Filed under:

Dokumentti – Kuningas Jaakon Raamattu TV7:llä

 • Posted on January 15, 2014 at 13:18

Raamattu

Aikamme tunnetuin raamatunkäännös, Kuningas Jaakon Raamattu, täytti hiljattain 400 vuotta. Millaisessa poliittisessa myllerryksessä käännös syntyi ja miksi Englannin kuningas päätti käynnistää käännöstyön?

Käännöstä edelsivät mm. latinankielinen Vulgata ja uskonpuhdistaja John Calvinin Geneven Raamattu. Ohjelmassa pohditaan, miten erilaiset uskonsuunnat vaikuttavat käännösten sanamuotoihin. Onko täysin neutraalia käännöstä edes olemassa?

Historiallinen dokumentti kertoo englannin kirjallisuuden hienoimmasta teoksesta, joka on myyntimenestys vielä neljänsadan vuoden jälkeenkin.

TV7, Kuningas Jaakon Raamattu, la 25.1. klo 23.10

 

 • Filed under:

10-vuotias TV7 jatkaa yhä kasvuaan

 • Posted on December 1, 2013 at 12:57

Kuva_1

Viron kanavan päällikkö Päivi Pitko, TV7:n toimitusjohtaja Martti Ojares, Israelin toimiston päällikkö Jonathan Hessen, Ristin Tuen toiminnanjohtaja Mirja Ojares, Ruotsin kanavan päällikkö Daniela Persin. Kuvaaja: Ruth Friedman

Suomalainen mediakenttä on myllerryksessä, mutta kristillinen TV7 kasvaa silti suhdanteista välittämättä. Kymmenessä vuodessa se on paisunut viisitoistakertaiseksi kaikilla sektoreilla. Suorastaan räjähtävä kasvu on tullut kanavan perustajallekin täysin yllätyksenä.

Viestintäneuvos Martti Ojares on luennoinut koko ikänsä budjetin tekemisen tärkeydestä. TV7:ää luotsatessa hän on joutunut toteamaan, ettei ilosanoman työssä talouden lainalaisuudet välttämättä toimikaan.

”Seuraamme kassavirtaa, mutta emme tee budjetteja. Ja ei, en ajattele strategiaa. Tai strategiana on pitää lyhyet tilivälit Jumalan kanssa. Katsotaan siis, miten Herra johdattaa,” Ojares hymyilee.

Ensimmäisenä vuotena hän kulki jatkuva kylmä hiki otsassaan, koska oli varma, että koko hanke karahtaa pian kiville.

”Ruutupaperille tein laskelmia, kuinka kauan me selvittäisiin, ennen kuin tämä loppuisi kokonaan.”

Toisin kävi.

Kolmantena vuotena saavutettiin Break even. Se on varmaan tv-kanavien maailmanennätys. Kymmenen vuoden aikana TV7 on kasvanut kaikilla mittareilla 15-kertaisesti. Tänäkin vuonna kasvamme 17 prosenttia. Meillä on noin 70 henkeä palkkalistoilla ja kanava näkyy kolmessa maassa, Suomessa, Virossa ja Ruotsissa”, Ojares kertoo.

Kanavan rahoitus perustuu täysin vapaaehtoiseen kannatukseen. TV7:llä on tukiyhdistys, Ristin tuki ry, jolla on säännöllisiä taloudellisia tukijoita arviolta 10 000. Taustayhtiö Lighthouse Network Ltd:llä on osakkaita noin 500. Martti Ojares ei ole kymmeneen vuoteen nostanut ollenkaan palkkaa, vaan elää ihan hyvin Sanoma Oy:stä saadulla eläkkeellään.

TV7:llä on katsojia päivittäin n. 83 000 ja viikoittain n. 152 000. Noin puoli miljoonaa suomalaista katselee TV7-kanavaa ainakin satunnaisesti (2011 / Mediatum Oy). Arviolta tuhannet ovat löytäneet uskon Jeesukseen, rohkaistuneet tai saaneet voimaa ja lohdutusta arkeen. Evankeliumi ei polje paikallaan, vaan tavoittaa tänäänkin monia, muuttaen ja uudistaen ihmisten sydämiä.

Taltiointi TV7:n kymmenvuotisjuhlista Espoon kulttuuritalosta nähdään kanavan syntymäpäivänän iltana.

TV7, Taivas TV7 10-vuotisjuhla, 15.12. klo 18.30

Lisätietoja

www.tv7.fi

 • Filed under:

TV7:n ohjelmia viikolla 42: Dokumentti adoptiosta

 • Posted on October 8, 2013 at 13:48

Lapsi

Lapsen sydän

On tuskin ketään, jota orvoksi jääneen lapsen tarina ei koskettaisi. Iloitsemme kuullessamme kertomuksen lapsesta, joka ovat löytänyt uuden kodin rakastavien vanhempien luota.

Raamatussakin kehotetaan pitämään huolta orvoista. Se ei tarkoita pelkkää hyväntekeväisyyttä vaan kotinsa avaamista kaikkein haavoittuvimmille.

Dokumentti Pelastetut lapset puhuu adoptiosta ja sen monista siunauksista.

TV7, Pelastetut lapset, lauantaina 19.10. klo 21.40

 • Filed under:

TV7:n ohjelmia viikolla 40: dokumentti Jeesuksen ylösnousemuksesta

 • Posted on September 24, 2013 at 13:01

risti

Usko Jeesuksen ylösnousemukseen on yksi kristinuskon peruspilareista, sillä se vahvistaa hänen olleen muuta kuin tavallinen ihminen. Mutta tyhjän haudan mysteeriin on tarjottu muitakin selityksiä. On esimerkiksi väitetty, että opetuslapset loivat myytin ylösnousseesta kuninkaasta levittääkseen omaa aatettaan.

Kolmantena päivänä kuolleista aloittaa kertomuksensa ajanlaskun alun Jerusalemista. Dokumentti käsittelee Jeesuksen ajan kulttuuria, vanhoja kirjakääröjä ja historiallisia tutkimusmenetelmiä. Mitä ne kertovat meille Jeesuksen ristinkuoleman jälkeisistä tapahtumista?

Kolmantena päivänä kuolleista – dokumentti Jeesuksen ylösnousemuksesta nähdään

TV7:llä lauantaina 5.10. klo 21.40

 

 • Filed under:

TV7:n ohjelmia viikolla 39

 • Posted on September 18, 2013 at 14:08

vlcsnap-2013-09-18-13h03m04s165

Azusan herätys TV7:llä

Sata vuotta sitten tullut herätys ravisteli ennennäkemättömällä tavalla amerikkalaisen seurakunnan perustuksia. Dokumentti kertoo Azusa-kadun herätyksestä vuonna 1906.

Herätys synnytti maailmanlaajuisen karismaattisen liikkeen ja sen myötä uusia seurakuntia. Dokumentissa pureudutaan herätyksen syntyyn sekä sen oppeihin, jotka herättivät kiistanalaisia mielipiteitä.

TV7, Azusan herätys, la 28.9. klo 21.40

Sarjaa_kuvataan

Tositarinoita kadulta

Kolmen entisen rikollisen tarinaa voi seurata TV7:n myöhäisillassa sekä TV7 Plussalla tänä syksynä. Tarinansa kertovat pastorit Jimmy Huhtala ja Markku ”Kure” Tuppurainen sekä Oskari Toikonniemi. Kaikilla on menneisyydessään huumausaine- tai väkivaltarikoksia ja kaikki todistavat siitä, miten Jeesuksen kohtaaminen muutti heidän elämänsä suunnan.

Asiantuntijoina ohjelmassa esiintyvät mm. rikollisliigan entinen perustajajäsen Late Johansson, lastenpsykiatri ja tietokirjailija Raisa Cacciatore, Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka sekä vankilapastori Vesa Mäkelä.

Kolme tarinaa kaduilta ei ole aina leppoista katseltavaa, sillä ne ovat todellisia. Niiden toivotaan herättelevän esimerkiksi huumemaailmaan ajautuneita nuoria ja lieventävän suuren yleisön ennakkoluuloja.

TV7, Kolme tarinaa kaduilta, pe klo 22.15, alk. 27.9.

 • Filed under:

TV7:n ohjelmia viikolla 32: Kutsu Jumalan kirkkauteen – David Herzog Suomessa

 • Posted on August 2, 2013 at 16:01

David_Herzog

David Herzog

Yhdysvaltalainen evankelista David Herzog vierailee Suomessa 9. – 11.8. Tilaisuuksia nähdään suorana lähetyksenä TV7:n kanavilla.

Herzog opettaa Jumalan kirkkaudesta ja ihmeistä, joita kirkkauden läsnäolossa voi tapahtua. Evankelistana hän uskoo, että Jumala käyttää esimerkiksi ihmeparantumisia vetääkseen ihmisiä puoleensa.

Perjantain tilaisuus järjestetään TV7:n Taivas Studiossa ja se näytetään suorana lähetyksenä pääkanavalla, TV7 Plus -kanavalla sekä Viron ja Ruotsin kanavilla.

Lauantain tilaisuudet Helsingin urheilutalolla Kalliossa esitetään suorana lähetyksenä nettikanava TV7 Plussalla. Sunnuntai-iltapäivän tilaisuus nähdään suorana myös TV7:n pääkanavalla.

TV7, Kutsu Jumalan kirkkauteen – David Herzogin suora rukousilta, pe 9.8. klo 19

TV7, Kutsu Jumalan kirkkauteen – David Herzogin suora kokouslähetys, su 11.8. klo 14

 • Filed under:

Evankelista David Herzogin vierailu Helsingissä elokuussa

 • Posted on June 28, 2013 at 18:07

David_Herzog

 

Loppukesästä TV7:n vieraaksi saapuu yhdysvaltalainen evankelista David Herzog. Taivas Studiossa ja Helsingin urheilutalolla järjestetään elokuun alussa 9. – 11.8. koko viikonlopun kestävä tapahtuma “Kutsu Jumalan kirkkauteen”.

Herzog opettaa Jumalan kirkkaudesta, jonka läsnäolossa voi tapahtua monenlaisia ihmeitä, kuten parantumista tai sisäistä eheytymistä.

Perjantai-illan kokous Taivas Studiossa kello 19 lähetetään suorana lähetyksenä kaikilla TV7:n kanavilla. Koska studioon mahtuu noin 100 henkeä, tilaisuuteen otetaan vastaan ilmoittautumisia TV7:n toimistoon 1.8. alkaen. Lauantain ja sunnuntain kokoukset järjestetään Helsingin urheilutalolla, ja ne esitetään suorana TV7 Plus -kanavalla. Sunnuntain kokous näytetään suorana myös pääkanavalla.

“Kirkkauden läsnäoloon voi astua kuka vain. Kun koko sydämestäsi kaipaat tuntea Jumalan, Hän vastaa”, Herzog rohkaisee.

TV7, Haastattelussa David Herzog, ti 25.6. klo 20

TV7, David Herzog – Sisälle kirkkauteen, su 7.7. klo 19.30

TV7, Yliluonnollista, vieraana David Herzog, pe 26.7. klo 19.30

 

Suora lähetys Vapaakirkon kesäjuhlilta TV7:llä

 • Posted on June 19, 2013 at 12:02

Suora lähetys Suomen vapaakirkon kesäjuhlilta

Kesäkuun viimeisenä sunnuntaina TV7 vierailee Suomen vapaakirkon kesäjuhlilla. Tapahtuman päätösjuhla Sanoma Suomelleesitetään kanavalla suorana lähetyksenä.

Tilaisuudessa puhuu juhlien pääpuhuja, yhdysvaltalainen Daniel Kolenda, joka on evankelista Reinhard Bonnken perustaman Christ for All Nations  järjestön uusi johtaja.

Vapaakirkon kesäjuhlat sekä nuorten Summer Hope esitetään suorana TV7 Plus -nettikanavalla, jota voi seurata osoitteessawww.tv7plus.fi.

TV7, Vapaakirkon kesäjuhlat – muuttumaton Jeesus, su 30.6. klo 15.00

Kesäohjelmia TV7:llä

TV7 viettää kesätaukoa heinäkuussa 1. – 28.7. Tuolloin joitakin sarjoja jää kesätauolle, ja tutuista sarjoista nähdään tuottajien ja katsojien toiveuusintoja.

Heinäkuussa uusitaan mm. teologi ja filosofi William Lane Craigin opetussarja, jossa käsitellään kristinuskon vastaväitteitä. Kotiseurakunta-aktiivi John Fenn opettaa siitä, kuinka voit tunnistaa Jumalan äänen ja seurata Hänen johdatustaan arjessa.

Historioitsija Gershon Nerel opettaa Jumalan suuresta suunnitelmasta läpi Raamatun kirjojen. Elokuvat viihdyttävät lauantai-iltoina ja Lasten Taivaan kesäseikkailuja on hauska katsoa koko perheen kesken.

Astu mukaan TV7:n kesään!

 • Filed under: