You are currently browsing the Suomen lähetysneuvosto category
Displaying 1 - 2 of 2 entries.

Adventtikolehti kehitysmaiden lasten aseman parantamiseen

  • Posted on November 22, 2013 at 15:29

nepal_kaksoset-ram-ja-laxman-ja-aiti-binda_anni-takko

Kehitysmaissa erityisopetusta on saatavilla vähän, eikä köyhillä perheillä ole mahdollisuutta hankkia apua vammaisille lapsilleen. Äiti saattaa joka päivä kuurot kaksospoikansa Ramin ja Laxmanin kouluun, mikä vie häneltä neljä tuntia päivässä. Kuva Anni Takko

Adventtisunnuntaina 1.12. luterilaisissa jumalanpalveluksissa kerätään kolehti kehitysmaiden lasten aseman parantamiseen Suomen Lähetysseura kautta. Ensimmäinen adventtisunnuntai aloittaa uuden kirkkovuoden ja valmistautumisen jouluun.

Kehitysmaiden lapset, erityisesti vammaiset lapset, ovat teemana tänä vuonna myös Lähetysseuran joulukeräyksessä ja Kauneimmissa Joululauluissa. Vammaiset lapset ovat yksi maailman haavoittuvimmista ihmisryhmistä. Tänä vuonna kansainvälinen aids-päivä jää 1. adventin jalkoihin, mutta unohtaa ei sovi myöskään aidsin takia orpoutuneita lapsia.

Kuurot kaksospojat

Esimerkiksi Nepalissa Lähetysseura tukee lähes 400 näkö-, kuulo- ja liikuntavammaisen lapsen ja nuoren koulunkäyntiä sekä tekee muuta työtä lasten elinolosuhteiden ja aseman parantamiseksi. Nämä 400 vammaista lasta ovat kotoisin eri puolilta Nepalia ja opiskelevat lähes sadassa eri koulussa.

Kuurot kaksospojat Ram ja Laxman opiskelevat Dhadingin kuurojenkoulussa.

”Ilman koulutusta kuuroja kohdellaan eläiminä”, kertoo 7-vuotiaiden poikien äiti Binda Shrestha. Kaksospojat ovat hänen seitsenlapsisen perheensä kuopuksia.

Ram ja Laxman ovat vasta aloittaneet koulussa, eikä viittomakieli vielä suju. Äiti tuo ja hakee joka päivä pojat kävellen koulusta, mikä vie yli neljä tuntia päivässä. Perheellä ei ole omaa maata, isä tekee töitä päiväpalkalla.

Monet kehitysmaiden kuurot joutuvat elämään kokonaan ilman omaa kieltä, sillä viittomakieltä opettavia kouluja on vähän. Moni kuuro ei tiedä, että hänellä on nimi; hänellä ei ole identiteettiä eikä paikkaa yhteisössä.

”Tietämättömyys on paha asia”, Binda-äiti toteaa. ”Mekään emme tienneet mistään mahdollisuuksista hakea apua, ennen kuin Forward Looking-järjestön työntekijä tuli kotiimme kertomaan.” Forward Looking on yksi Suomen Lähetysseuran kumppanijärjestöistä Nepalissa.

Suomen lähetysneuvosto: Fida on Suomen ahkerin lähettäjä

  • Posted on May 12, 2013 at 19:48

Suomesta on lähetettynä muihin maihin yhteensä 700 (745) lähetystyöntekijää (tilanne 31.12.2012; luku vuotta aikaisemmin suluissa). He sijoittuvat monille tehtäväalueille, joita ovat seurakunta- ja evankelioimistyö, opetustyö, terveydenhoito- ja sosiaalityö, maa- ja metsätalous, hallinnollinen työ, teknisen alan työ, Raamattu- ja kirjallisuustyö sekä muut erityistehtävät.

Suomen lähetysneuvosto on julkaissut vuoden 2012 yhteiset lähetystyöntekijöiden tilastotiedot.

Kristityt tekevät koko ihmisen huomioon ottavaa lähetystyötä Jeesuksen Kristuksen maailmanlaajalle kirkolleen antaman lähetystehtävän toteuttamiseksi (esim. Matt. 28:18–20). Suomen lähetysneuvostoon (SLN, per. 1919) kuuluvat käytännössä kaikki Suomesta lähetystyötä tekevät kirkot ja järjestöt.  SLN jäseninä on 31 lähetystyötä tekevää kirkkoa, kristillistä yhteisöä ja lähetysjärjestöä.

Suomesta on lähetettynä muihin maihin yhteensä 700 (745) lähetystyöntekijää (tilanne 31.12.2012; luku vuotta aikaisemmin suluissa). He sijoittuvat monille tehtäväalueille, joita ovat seurakunta- ja evankelioimistyö, opetustyö, terveydenhoito- ja sosiaalityö, maa- ja metsätalous, hallinnollinen työ, teknisen alan työ, Raamattu- ja kirjallisuustyö sekä muut erityistehtävät.

Maanosista eniten lähetystyöntekijöitä on lähetetty Aasiaan 306 (331), seuraavina Afrikka 172 (179), Eurooppa 153 (155), Latinalainen Amerikka 27 (30), Oseania 28 (30) ja Pohjois-Amerikka 14 (13).

Näistä alueilla, joilla on vielä vähän kristittyjä eli 10/40 leveyspiirien välisellä alueella, toimii 349 (379) lähetystyöntekijää.

Eniten lähetystyöntekijöitä 235 (247) lähettää helluntailainen Fida International. Seuraavina tulevat Suomen Lähetysseura 184 (192), Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys 72 (76), Evankelis-luterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä 33 (39), Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys 26 (32) ja Suomen Vapaakirkko 34 (30).

SLN+lähetystyöntekijät_tilaston+yhteenveto+2012_130506_tiedotteen+liite