You are currently browsing the Hämeenlinna-Vanajan seurakunta category
Displaying 1 entry.

Hämeenlinna-Vanajan seurakunta: Perheille leiripäivä Loimalahdessa ja messuretki Rengon kirkkoon

  • Posted on April 22, 2013 at 12:46

Askartelua leiripäivässä Loimalahdessa 2012

Kesää odotellessa Hämeenlinna-Vanajan seurakunta kutsuu perheitä leiripäivään Loimalahden leirikeskukseen.

Perheiden leiripäivä on lauantaina 18.5. kello 10–17 Loimalahden leirikeskuksessa. Ohjelmassa on yhteisiä leikkejä ja leirikirkko 4–10-vuotiaille lapsille vanhempien, isovanhempien tai kummien kanssa. Leirikeskuksessa on mahdollisuus edulliseen ruokailuun. Leiripäivään tulee ilmoittautua viimeistään 3.5. Liisa Alarodulle, 040 804 9381 tai Sirkku Laukkaselle, 040 804 9380.

Perhemessua, lapsille suunniteltua iloista ja valoisaa kirkkohetkeä, vietetään sunnuntaina 5.5. kello 10 Rengon kirkossa. Messun toimittavat lapsi- ja perhetyön papit Minna Lappalainen ja Katariina Sorsa, mukana ovat myös Liisa Alarotu, Sirkku Laukkanen, Laura Pirhonen ja Lotta Törmänen. Lapsikuoro Mintut esiintyy kanttori Ismo Savimäen kanssa. Messun jälkeen tarjotaan keittolounas ja täytekakkua seurakuntatalossa. Messuun on ilmainen bussikuljetus.

Rengon kirkko on nähtävyytenä hyvin kiinnostava ja kaunis, joten perheille on tarjolla kulttuuria ja historiaa hengen ja ruumiin ravinnon lisäksi. Hämeen harmaakivikirkkojen tavoin Rengon kirkko on rakennettu 1400-luvun loppuvuosikymmenillä. Sen erikoisuutena Suomen keskiaikaisten kirkkojen joukossa on harvinainen 8-kulmainen pohjamuoto. Apostoli Jaakob vanhemman nimikkokirkkona se on ollut tunnettu pyhiinvaelluskohde keskiajalla.

Bussikuljetus Renkoon lähtee Wetterhoffilta kello 9.15, Poltinahon seurakuntatalolta kello 9.20, Lintukodolta kello 9.30 ja myös matkanvarren pysäkeiltä pääsee mukaan. Bussi lähtee takaisin noin klo 12. Kirkkoretkelle ilmoittaudutaan viimeistään 26.4. Liisa Alarodulle.

Kuvassa askartelutuokio viime vuoden leiripäivässä. Lapsityönohjaaja Liisa Alarotu (seisomassa) kokee seurakunnan tärkeänä tehtävänä tarjota lapsille ja vanhemmille paikkoja ja hetkiä omista arkirutiineista irrottavaan yhdessä olemiseen ja tekemiseen.