You are currently browsing the Hattulan Seurakunta category
Displaying 1 entry.

Hattulan Seurakunta: Hattulan koululaiset mukana virsivisassa

  • Posted on April 19, 2013 at 13:28

Hattulan Parolan koulun 4 B-luokan joukkue oli edustamassa Tampereella hiippakunnallisessa virsivisassa tiistaina 16.4.Virsivisan on valtakunnallinen kolmas- ja neljäsluokkalaisille järjestetty kilpailu, jonka tavoitteena on saada osallistujat laulamaan virsiä sekä tutustuttaa heidät virsikirjaan erilaisten tehtävien avulla. Virsivisan virsiin tutustuminen on sekä uskonnollista kasvatusta että antaa pohjaa oman kulttuuriperinteen tuntemiselle. Tähän hiippakunnalliseen kilpailuun Tampereella osallistui yhteensä seitsemän joukkuetta. Valtakunnallinen virsivisa huipentuu Kuopion kirkkopäivien virsivisaan toukokuun lopulla.

Parolan koulun 4 B –luokan joukkue Pihla Tarri, Helmi Pälä ja Siiri Lankinen oli valittu paikallisen Hattulan virsivisan karsinnan perusteella. Joukkue oli harjoitellut musiikinopettajansa Pirkko Ruuskan johdolla. Koko luokka oli treenannut virsiä ja virsivisaan osallistujat oli valittu luokan keskuudesta. Tytöt olivat harjoitelleet virsiä myös keskenään.

Virsivisassa kuultiin esimerkiksi katkelma jostain virrestä ja joukkueen piti osata laulaa virren alku. Visassa esitettiin myös virsiä pantomiimina tai piirtäen ja oman joukkueen piti arvata oikea virsi ja laulaa se. Kilpailu hieman jännitti, mutta laulaminen on hauskaa, kertoo Siiri Lankinen. Tyttöjen joukkueessa Siiri oli piirtäjänä ja Pihla esitti pantomiimit. ”Virsien hyräileminen jäi päälle ja virret kiinnostavat edelleen”, kertoo Siiri.

Hattulan seurakunnan kanttori Elina Remes kertoo, että iloisen ja raikuvan virsilaulun kuuleminen oli innostavaa. Oli mahtavaa nähdä se into, jolla lapset opettelivat ja lauloivat virsiä. Laulamaan oppii laulamalla, toteaa Elina Remes.

Lisätiedot:

http://www.virsivisa.fi/