You are currently browsing the Seinäjoen Seurakunta category
Displaying 1 - 4 of 4 entries.

Seinäjoen seurakunta: UUSI Enkelikuoro alle kouluikäisille lapsille!

  • Posted on September 18, 2013 at 14:12

DT9-Enkelikuoro

Seinäjoen alueseurakunnassa on uusi Enkelikuoro, joka on tarkoitettu alle kouluikäisille tytöille ja pojille.

Kuoro kokoontuu keskiviikkoisin klo 17 ja se alkaa iltapalalla (5 €). Myös vanhemmat ovat tervetulleita mukaan.

Ensimmäinen tapaaminen on 29.9. klo 15 alkavassa perheväen messussa ja sen jälkeen noin in klo 16.15 seurakuntakeskuksessa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan mukavaan kuoroon!

Lisätiedot: Kanttori Lea Salumäe, puh. 044 5806718

Tapahtumia Seinäjoen seurakunnasta

  • Posted on May 6, 2013 at 16:14

Kappalaiset virkaan Seinäjoella

Seurakuntajuhlaa vietetään Seinäjoen alueseurakunnassa helatorstaina 9.5., kun kaksi kappalaista asetetaan virkaansa. Lakeuden Ristissä kello 10 alkavassa messussa piispa Simo Peura avustajineen asettaa virkaan johtavan kappalaisen Liisa Rantalan ja kappalainen Helena Turjan.

Piispa Simo Peura saarnaa ja toimii liturgina messussa. Avustavana pappina on kirkkoherra Jukka Salo ja kanttorina ja urkurina kanttori Maria Väinölä. Lakeuden Ristin Kamarikuoro laulaa kanttori Johanna Ojalan johdolla.

Messun jälkeen on seurakuntakeskuksen ala- ja yläsalissa tarjolla kirkkokahvi. Kahvitarjoilun jälkeen seurakuntasalissa alkavat seurat. Puheenvuoroja käyttävät Pirjo Aittoniemi, Liisa Rantala, Helena Turja, Anja Ghiselli, Heikki Sariola ja Merja Lampila. Maria Väinölä säestää virret.

Pipliaseuran työtä esitellään äitienpäivälounaalla

  Äitienpäivälounaan yhteydessä Seinäjoen seurakuntakeskuksessa 12.5. klo 11 – 13.30 on mahdollisuus tutustua Suomen Pipliaseuran tekemään työhön ja kumppanuushankkeisiin mm. Afrikassa, Kiinassa, Etelä-Amerikassa, Meksikossa, Lähi-Idässä, Intiassa ja Venäjällä. Esittelijänä toimii Seinäjoelta kotoisin oleva Leena Koivisto.

Suomen Pipliaseura perustettiin 1812 Turussa. Uuden seuran ensimmäinen tavoitteena oli saattaa Raamattu jokaiseen suomalaiseen kotiin. Yhä edelleen Pipliaseuran toiminta-ajatuksena on mahdollisimman laaja, tehokas ja mielekäs pyhän Raamatun levittäminen sekä ihmisten auttaminen vuorovaikutukseen Jumalan sanan kanssa. Pipliaseura on yksi luterilaisen kirkkomme virallisista lähetysjärjestöistä.

Häämusiikkikonsertti Nurmon kirkossa

Häämarsseja, vihkivirsiä ja vihkilauluja kuullaan häämusiikkikonsertissa Nurmon kirkossa lauantaina 11.5. kello 16. Kanttorit Kristiina Ylinen ja Leena Voutila-Makena soittavat urkuja ja laulavat.

Ohjelmassa on tuttuja häämarsseja, mutta joukossa on myös hieman tuntemattomampia. Kotimaisia, uusia tai uudehkoja marsseja ovat mm. Vähtärin Häämarssi ja Hakanpään Trumpettisävelmä. Bachin kaksi preludia kuullaan myös. Vihkivirsissä tutustutaan virsikirjan liiteosan uusiin vihkitoimitusta varten tehtyihin virsiin.

Konserttiin on vapaa pääsy.

Äitienpäivälounaita Seinäjoen seurakunnassa

Äitienpäivänä katetaan lounas Nurmon seurakuntakodille, Peräseinäjoen ja Ylistaron seurakuntatalolle ja Seinäjoen seurakuntakeskukseen. Lounaalla palvelevat seurakunnan keittiöhenkilökunnan lisäksi vapaaehtoiset. Ylistarossa järjestäjinä ovat Herättäjän paikallisosastot, muualla seurakunnan lähetystyö, Seinäjoella lisäksi Inkeri-työ.

Seinäjoen seurakuntakeskuksessa kattaus on sekä ala- että yläsalissa kello 11 – 13.30. Ruokalistalla on mm: porsaanfilé, lohimureke, lapsille lihapullia, kasviksia, salaatteja. Jälkiruokana mangorahka ja kahvi+suklaa. Hinta on 15 / 7 / 0 €. Lounaan yhteydessä on myös mahdollisuus tutustua Suomen Pipliaseuran toimintaan.

Nurmon keskustan seurakuntakodilla lounas on kello 11 – 14. Tarjolla on mm. miedosti savustettu porsaankassler, sienikastike, sipulisilakat, kasviksia ja salaatteja. Jälkiruokana on Reilun kaupan mokka-suklaamousse. Hinta on 12 / 5 / 0 €.

Peräseinäjoen seurakuntatalolla, lounas on tarjolla kello 11 – 13. Ruokalistalla on mm. porsaanfilé, kermakastike, lihapullat, makaronilaatikko, kasviksia ja salaatteja. Jälkiruokana on Reilun kaupan kakkukahvit. Hinta on 12 / 5 / 0 €.

Ylistaron seurakuntatalon lounas on katettuna kello 11 – 14. Tarjolla mm. savukassler, kermakastike, makaronilaatikko, riisi-lohisalaatti, kasviksia, salaatteja. Jälkiruokana kerma-marja-Charlotta ja kahvi. Hinta on 12 / 5 / 0 €.

Kaikki ateriat sisältävät perunat, leivät, levitteet ja ruokajuomat. Lounailla on myös mahdollisuus osallistua arpajaisiin.

Myös Honkiniemen leirikeskuksessa Ähtärissä on katettuna äitienpäivälounas kello 11 – 15. Ruokalistalla on mm. palapaisti, runsas salaattipöytä, kasviksia, makaronilaatikko. Jälkiruokana on äitienpäivähalko ja kahvi. Varaukset ja tiedustelut puh. 06 418 4450. Hinta on 18 / 9 / 0 € (alle 4 v.)

Lakeuden Risti avoinna joka päivä 13.5. alkaen

Lakeuden Ristissä kesäkausi alkaa maanantaina 13.5. Kirkkoon tulee opas ja ovet ovat avoinna kello 10 – 20 joka päivä elokuun alkupäiviin saakka.

Opas palvelee yksityisiä ja ryhmiä opastamalla kirkossa sekä avaamalla oven heille, jotka haluavat ihailla maisemia Lakeuden Ristin tornista.

Kirkossa on myös kesäistä ohjelmaa: Keskiviikkona 5.6. alkavat ja toinen keskiviikko kello 11 soitettavat lounasmusiikit, joissa seurakunnan kanttorit esiintyvät. Musiikkihetket kestävät noin puoli tuntia ja musiikkia voi tulla kuuntelemaan vaikka eväiden kanssa. Samana päivänä kello 17.30 alkavat myös joka toinen keskiviikko toistuvat ehtoollishetket kirkossa.

Kevään viimeinen virsituokio

Kevään viimeinen virsituokio on Seinäjoen seurakuntakeskuksen kerhohuone 3:ssä tiistaina 14.5. kello 16.

Virsituokiossa veisataan osanottajien toivevirsiä ja vuodenaikaan sekä kirkkovuoden aikaan liittyviä virsiä. Tuokion vetäjänä on Eila Turenius ja järjestäjänä alueseurakunnan musiikkityö.

Mukaan ovat tervetulleita kaikki veisaamisesta pitävät.

Yhteisvastuun hyväksi leivotaan piirakoita ja lusikkaleipiä

Karjalanpiirakoita ja lusikkaleipiä leivotaan Seinäjoen alueseurakunnassa Yhteisvastuun hyväksi maanantaina 27. ja tiistaina 28.5. Tilaukset pitää tehdä kirkkoherranvirastoon viimeistään 13.5. numeroon 418 4230.

Lusikkaleipiä leivotaan 20 kiloa, kilohinta on 22 euroa. Karjalanpiirakoita leivotaan 2 000 kappaletta, kappalehinta on 50 senttiä.

Urakka on vapaaehtoisille suuri, ja siksi toivotaankin vanhoja ja uusia vapaaehtoisia leipojia mukaan. Ilmoittautua voi toimikunnan yhteyshenkilölle Elli Hirvilammille, puh. 0400 665 858.

Yksin asuville naisvanhuksille retki

Seinäjoen seurakunnan alueella yksin asuville naisvanhuksille järjestetään maanantaina 27.5. retki Nurmon Lankariin. Mukaan mahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä 45 henkilöä. Ilmoittautuminen on numeroon 06 418 4230.

Lähtö on Peräseinäjoen seurakuntatalolta kello 9.30, Ylistaron kirkkopihasta kello 9.30, Lakeuden Ristin pihasta kello 10, Hyllykallion seurakuntakodilta kello 10.15 ja Nurmon keskustan seurakuntakodilta kello 10.20. Lankarista lähdetään kotiin kello 14.30.

Päivän ohjelmassa on Nurmon museolla käynti, Lankarissa ruokailu ja yhdessäoloa ja kahvit. Osallistujille päivä on maksuton, sillä retki toteutetaan Zonta-naisilta saadulla lahjoituksella.

Seinäjoen Seurakunta: Tapahtumia Seinäjoen seurakunnasta

  • Posted on April 19, 2013 at 15:53

Kuorojen kavalkadissa Händelin Halleluja

Kesäinen konserttisarja on Seinäjoen seurakunnassa järjestetty yli 30 vuoden ajan, ja Suvimusiikki-nimelläkin konsertteja on markkinoitu yli 25 vuotta.

Tämän vuoden Suvimusiikki-konserttisarja alkaa sunnuntaina 28.4. klo 19 Lakeuden Ristissä. Konsertin otsikko ”Kuorojen kavalkadi” kertoo, että kuultavana on mittava määrä kuoroja. Lähes kaikki Seinäjoen seurakunnan kuorot ovat mukana, niin Seinäjoen alueseurakunnasta kuin Nurmon, Peräseinäjoen ja Ylistaron kappeliseurakunnasta, yhteensä 13 kuoroa ja 230 laulajaa. Konsertissa kuullaan arvatenkin mahtavaa virrenveisuuta ja sykähdyttävää kuorolaulua.

Kuorot esiintyvät vaihtelevilla kokoonpanoilla. Pääpaino on nimenomaan yhteisesiintymisellä. Mikään kuoro ei esiinny yksinään, vaan kuorot esiintyvät erilaisina kokoonpanoina aina yksiäänisistä ryhmistä neliäänisiin, urkusäestyksellisiin teoksiin asti. Konsertin haastavin ja riemastuttavin numero on Händelin ”Halleluja” Messias –oratoriosta. Kuoroja johtavat ja säestävät vuorollaan kaikki Seinäjoen seurakunnan kanttorit.

Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertti on myös osa Seinäjoen seurakunnan 150 vuotisjuhlaa.

Yhdessä –sanoin ja sävelin -illassa Olli Seppänen

Yhdessä -sanoin ja sävelin iltaa vietetään torstaina 25.4. klo 18.30 seurakuntakeskuksen yläsalissa. Kansan Raamattuseuran julistustyöntekijä Olli Seppänen pitää raamattutunnin aiheesta: “Perimmäinen syy Lähi-Idän konfliktin taustalla”.

Mukana ovat myös Marjut Vähämaa ja Raili Kaataja. Tilaisuus aloitetaan kahvitarjoilulla.

Ruskaretki Ylläkselle syyskuussa

Seinäjoen alueseurakunnan vapaaehtoistyöntekijöiden ruskaretki tehdään Ylläkselle 7. – 11.9.2013.

Matkaan lähdetään 7.9. aamulla ja takaisin tullaan 11.9. illalla. Matkan hinta on 240 €, ja sisältää bussikuljetuksen, ruokailut, yöpymiset ja retkiopastuksen.

Mukaan haluavien olisi ilmoittauduttava Ystävän tuvalle viimeistään 3.6., puh. 06 418 4283. Lisätietoja saa Pirkko Vaistolta, puh. 050 385 0444.

Vappuaattona simaa ja munkkeja

Vappuaattona, tiistaina 30.4. on Lähetyssopessa Matti Visannin kujalla myynnissä perinteiseen tapaan simaa ja munkkeja. Myynti aloitetaan kello 12 ja jatketaan niin kauan kuin myytävää riittää.

Tuotto menee seurakunnan nimikkolähettityöhön.

Vappulounas Yhteisvastuun hyväksi

Vapunpäivänä, keskiviikkona 1.5. katetaan Seinäjoen seurakuntakeskuksen alasaliin vappulounas kello 11 – 13.30.

Ruokalista vappulounaalla on uudistettu. Tarjolla on porsaan ulkofilettä, kasvisgratiinia, salaatteja ja jälkiruokana kahvi ja ”pieni makea”.

Lounaan hinta on aikuisilta 12 €, 4 – 12-vuotiailta lapsilta 6 € ja alle 4-vuotiaat saavat syödä maksutta.

Tuotto menee Yhteisvastuu-keräyksen hyväksi.

Wanhan ajan pyhäkoulu Törnävän pappilassa

  • Posted on April 5, 2013 at 13:24

Seinäjoella lapsia kutsutaan seurakunnan 150 –juhlavuoden kunniaksi Wanhan ajan pyhäkouluun sunnuntaina 14.4. klo 11-12. Paikkana on Törnävän pappila ositteessa Ruukintie 138. Luvassa on opetustuokio hyvästä paimenesta, askartelua, keitetyllä perunalla kuvien liimaamista, vanhoja lauluja ja –leikkejä sekä ankkastukki- ja mehutarjoilu. Esillä on myös vanhoja pyhäkoulutauluja. Wanhan ajan pyhäkoulussa opettajina ovat Maire Leppälä ja Sirkka Kuoppala.