You are currently browsing the Pelastusarmeija category
Displaying 1 - 4 of 4 entries.

Kansainvälinen Pelastusarmeija täyttää 150 vuotta

  • Posted on June 24, 2015 at 15:02

3b9430fe-5d74-4866-872d-80b7e330aa65-email

Kun William Booth piti perustamansa kirkon ensimmäisen kokouksen Itä-Lontoon vähäosaisten keskuudessa 2. heinäkuuta 1865, harva aikalainen olisi osannut ennustaa kuinka laajat ja pitkäaikaiset seuraamukset tällä tapahtumalla tulisi olemaan.

Yli 175 kielellä 126 maassa toimiva Pelastusarmeija on myös eräs maailman suurimpia hyväntekeväisyysjärjestöjä ja sitä kautta myös eräs tunnetuimmista “brändeistä” kautta historian. Kansainvälisen Pelastusarmeijan johtajana, kenraalina, on ollut kerran myös suomalainen Jarl Wahlström vuosina 1981-1986.

Suomeen Pelastusarmeija saapui 1889 ja on siis toiminut maassamme 125 vuotta.

Kansainvälinen päämaja on 150-juhlavuoden kunniaksi kutsunut koolle kansainvälisen kongressin 1.-5. heinäkuuta. Tapahtumaan, joka pidetään O2-areenalla Lontoossa, saapuu 15 000 pelastusarmeijalaista ympäri maailmaa. Kirkon koko historian aikana on ollut vain seitsemän aiempaa kansainvälistä kongressia – edellisestäkin on ehtinyt vierähtää 15 vuotta.

Merkkitapahtuma näkyy Britanniassa eri tavoin, mm. kuninkaallinen rahapaja Royal Mint on julkaissut erityisen 5 punnan muistorahan Pelastusarmeijan 150-vuotispäivän kunniaksi. Juhlaviikonloppu huipentuu ulkoilmamarssiin Lontoon keskustassa sunnuntaina 5. heinäkuuta. Tapahtumaan voi osallistua myös eri sosiaalisten medioiden kautta.

Juhlaviikonlopun nimi Boundless viittaa kaikki rajat ja esteet ylittävään ihmisten väliseen yhteyteen ja Jumalan rajattomaan rakkauteen ihmistä kohtaan.

Pelastusarmeija jatkaa edelleen työtä samalta perustalta mille se aikanaan syntyi ja haluaa palvella lähimmäisiään kokonaisvaltaisesti jakaen ’soppaa, saippuaa ja sielunhoitoa’ kaikkialla maailmassa etsien koko ajan uusia toimintamalleja ja -tapoja.

Pelastusarmeija viettää 125-vuotisjuhlaa vuonna 2014

  • Posted on January 2, 2014 at 14:55

1560711_711188898905949_1960321100_n

Vuosi 2014 on Pelastusarmeijan juhlavuosi. Silloin tulee kuluneeksi 125 vuotta Pelastusarmeijan tulosta Suomeen. Vuonna 1889 kolme henkilöä lähti tutustumaan Lontoossa toimivaan Pelastusarmeijaan ja kouluttautumaan upseereiksi. Nuo kolme henkilöä olivat Hedvig von Haartman, Constantin Boije af Gännes ja Alva Forsius. Constantin Boijen siirtyessä toisiin tehtäviin melko pian, brigadööri Haartmanista tuli Pelastusarmeijan johtaja 1890 ja häntä pidetäänkin työn uranuurtajana Suomessa.

Pelastusarmeijan ensimmäinen kokous pidettiin Helsingissä, Siltasaaren sirkusmaneesissa 8.11. 1889. Aluksi Pelastusarmeija sai osakseen kritiikkiä, sillä sen iloista jumalanpalvelustapaa soittokuntineen sekä sotilaallista rakennetta ihmeteltiin ja vierastettiin. Pian sen tekemä palvelutyö sai aikaan ihmisissä vastakaikua ja työ levisi nopeasti, ensin Porvooseen, Hämeenlinnaan ja sitten kaikkialle Suomeen. Laajimmillaan Pelastusarmeijan työ oli 1920-30 -luvuilla. Tällä hetkellä on toimintaa noin 30 paikkakunnalla – Helsingistä Rovaniemelle.

Pelastusarmeijan työssä hengellinen ja sosiaalinen auttamistyö kulkevat käsi kädessä ja ovat erottamattomia. Seurakunnallinen työ keskittyy osastoihin, joissa palvellaan myös ihmisten sosiaalisia tarpeita. Muita sosiaalisen toiminnan muotoja ovat päiväkodit, asumispalveluyksiköt, asuntolat, lasten leiritoiminta, vanhustyö ja kirpputorit. Erityisesti Pelastusarmeija tunnetaan vuosittaisesta joulupatakeräyksestä ja Sotahuuto-lehdestä.

Pelastusarmeija on kansainvälinen liike ja sen keskuspaikka on Lontoossa. Pelastusarmeijan kansainvälisenä johtajana, kenraalina, on ollut suomalainen Jarl Wahlström vuosina 1981-1986.

125-vuotisjuhlavuonna Pelastusarmeija haluaa katsoa eteenpäin ja etsiä uusi toimintamuotoja. Teemana on ’Luomme tulevaisuutta nyt’. 125-vuotistapahtumia on eri puolilla Suomea olevissa osastoissa. Pääjuhla pidetään 7.-9.11. Helsingissä ja siihen osallistuu myös kansainvälinen johtaja, kenraali André Cox.

Pelastusarmeijan lasten lomakotityö (ent. kesäsiirtola) viettää myös juhlavuotta. Lomakotityön alkamisesta tulee 100 vuotta 2014.

Lisätietoa:

www.pelastusarmeija.fi/125-juhlavuosi

www.pelastusarmeija.fi/lomakoti

Pelastusarmeijan kenraali jää eläkkeelle

  • Posted on June 14, 2013 at 23:55

Kenraali Linda Bond

Pohdittuaan ja rukoiltuaan asian puolesta, kenraali Linda Bond on päättänyt luopua kenraalin tehtävästä 13.6.2013 alkaen. Hän on palvellut Pelastusarmeijassa 44 vuotta.
Pelastusarmeijan sääntöjen mukaisesti (Salvation Army Act 1980) esikuntapäällikkö, komentaja André Cox hoitaa kenraalin tehtäviä, kunnes uusi kenraali valitaan.
Esikuntapäällikkö kutsuu lähitulevaisuudessa koolle Korkean Neuvoston valitsemaan uuden kenraalin. Korkean Neuvoston kokoontumisesta ilmoitetaan aikanaan erikseen.
Kenraali Linda Bond, TM, aloitti Kanadassa opiskelun Pelastusarmeijan upseerikoulussa kadettina 1967 ja vihittiin upseeriksi kaksi vuotta myöhemmin. Seuraavat yhdeksän vuotta hän palveli määrättynä eri osastoissa, ja sai sitten määräyksen Torontoon upseerikoulun opettajaksi ja myöhemmin territorion kokelassihteeriksi. Hän palasi osastotyöhön ja toimi Kitchenerin osaston johtavana upseerina. Sen jälkeen hän palveli St. John´sissa Newfoundlandissa upseerikoulun avustavana johtajana, sekä Maritimen piirin piirisihteerinä ja piiripäällikkönä.
Vuonna 1995 Linda Bond sai määräyksen kansainväliseen päämajaan Lontooseen henkilöstösihteeriksi. Hän jatkoi Englannissa seuraavassakin määräyksessään, piiripäällikkönä (Central North Division) vuonna 1998. Vuotta myöhemmin hän palasi Kanadaan, ja sai määräyksen ylisihteeriksi Canadan ja Bermudan territorioon.
Heinäkuussa 2002 Linda Bond sai määräyksen Yhdysvaltain läntiseen territorioon, missä hän palveli territorion johtajana ja territorion naistyön presidenttinä. Hän palasi kansainväliseen päämajaan 2005 hengellisen elämän kehittämistyön ja kansainvälisten suhteiden sihteeriksi.
Vuonna 2008 hänet määrättiin territorion johtajaksi Australian itäiseen territorioon. Hänet valittiin Pelastusarmeijan korkeimpaan virkaan, kenraaliksi, tammikuussa 2011.
Rukoilemme Jumalan siunausta kenraali Linda Bondille, kun hän siirtyy eläkkeelle.

PELASTUSARMEIJAN KEVÄTKERÄYS 18.3.-14.4.2013

  • Posted on March 11, 2013 at 14:39

Maaliskuu 2013. Suomen Pelastusarmeija avustaa kevätkeräyksensä tuotolla työtä maissa, joiden omat taloudelliset voimavarat ovat puutteelliset. Kohdemaat ovat tänä vuonna Argentiina, Paraguay, Uruguay, Ghana, Mosambik ja Pakistan. Kevätkeräys järjestetään 18. maaliskuuta – 14. huhtikuuta 2013.

Kerääjämme käyvät kodeissa mukanaan keräyslista, joka on varustettu kerääjän nimellä, Pelastusarmeijan johtajan nimikirjoituksella ja Helsingin poliisilaitoksen leimalla. Keräämme myös kaduilla ja kauppakeskuksissa keräyslippaisiin. Lippaissa on Helsingin poliisilaitoksella leimattu vyöte.

Paras tapa lahjoittaa on Pelastusarmeijan tilille:

FI57 2084 3800 0057 29 viite 880

Keräyslupa: Poliisihallitus 13.11.2012, 2020/2012/3238

“Emme ehkä voi luopua syömisestä, suihkussa käymisestä tai sähkön käytöstä, mutta voimme kysyä itseltämme, minkä arvoista tämä mukavuus on. Joka kerta kun käytän pesukonetta, laitan valot päälle, säädän lämpöä, syön aterian tai puen ylleni ehjät ja puhtaat vaatteet, voin miettiä mukavuuden arvoa ja antaa kiitoslahjani heille, joilla näitä mukavuuksia ei ole. Näin sinä ja minä voimme olla läsnä siellä, missä toimitaan, kun apu on eniten tarpeen.

Pelastusarmeijan kevätkeräyksen kautta joku antaa puolestani vauvalle rokotteen, lukee läksyjä ei vain poikien, vaan myös tyttöjen kanssa, jakaa ruokaa pakolaisleirillä tai rukoilee ahdistuneen nuoren naisen kanssa, joka on saanut tiedon HIV-tartunnasta. Tämä on konkreettista apua, jota keräys saa aikaan.

Osallistumalla keräykseen on mahdollista puhua kieltä, jota emme tienneet osaavamme, suorittaa sairaalassa leikkauksia, pystyttää taloja ja rakentaa teitä paikkoihin, joissa emme koskaan tule käymäänSinun lahjallasi on suuri merkitys! Kiitos avustasi.

Johnny Kleman

Suomen ja Viron Pelastusarmeijan johtaja”

http://pelastusarmeija.fi/