You are currently browsing the Nimitykset category
Displaying 1 - 10 of 20 entries.

Eija Murto valittiin Anjalankosken seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi

  • Posted on June 13, 2017 at 16:02

Anjalankosken seurakunnan kappalainen Eija Murto valittiin sunnuntaina 11. kesäkuuta pidetyissä kirkkoherranvaaleissa Anjalankosken seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi.

Vaaleissa ehdolla oli Murron lisäksi Kotka-Kymin seurakunnan kappalainen Tuomi Larvi. Kirkkoherranvaaleissa annettiin yhteensä 477 ääntä, joista Murto sai 429 ja Larvi 56 ääntä. Kaksi ääntä hylättiin. Vaalien äänestysprosentti oli 5,2. Tuomiokapituli antaa viranhoitomääräyksen valitusajan jälkeen.

Anjalankosken nykyinen kirkkoherra Heikki Heinonen jää eläkkeelle elokuussa.

Minna Toivasesta Pielaveden seurakunnan uusi diakoni

  • Posted on January 19, 2017 at 12:51

Pielaveden seurakuntaneuvosto on kokouksessaan 18.1.2017 valinnut yksimielisesti Pielaveden seurakunnan 2. diakonian virkaan sosionomi-diakoni Minna Toivasen.

Toivanen aloittaa virassa maaliskuun 1. päivänä. Virkaan oli yhteensä 7 hakijaa, joista yksi perui hakemuksensa.

Tukholman Suomalainen seurakunta: Martti Paananen Tukholman uudeksi kirkkoherraksi

  • Posted on November 17, 2016 at 16:33

15078563_1210292549009122_3337283345627407836_n

Tukholman suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi on 1.12. 2016 alkaen valittu seurakunnan vt. kirkkoherra Martti Paananen

Tukholman Suomalaisen seurakunnan kirkkoherraksi on 1.12. 2016 alkaen valittu seurakunnan vt. kirkkoherra Martti Paananen.

Hän on aiemmin toiminut seurakunnan komministerina vuosina 2006-2011, jonka jälkeen hän oli reilut neljä vuotta suomalaisen seurakunnan pappina Sydneyssä, Australiassa.

Martti palasi Tukholmaan viime keväänä ja toimi puoli vuotta osa-aikaisena pappina Örebrossa ja Nykvarnissa. Lokakuun hän oli Tukholman suomalaisen seurakunnan komministeri ja marraskuun alusta vt. kirkkoherra.

Kanttori Timo Vikman Suomen Kirkkomusiikkiliiton puheenjohtajaksi: Seurakuntien jäsenyys tuo uuden ulottuvuuden toimintaan

  • Posted on September 4, 2016 at 10:53

Timo Vikman 3- photo Anni Leskinen

Timo Vikman Kuvaaja: Anni Leskinen

Suomen Kirkkomusiikkiliitto on valinnut uudeksi puheenjohtajaksi kanttori Timo Vikmanin Kuusankoskelta. Vikman toimii myös hiippakuntasihteerinä Mikkelin hiippakunnassa. Kirkkomusiikkiliiton puheenjohtajan toimikausi alkaa vuoden 2017 alusta.

Kirkkomusiikkiliitto vahvisti myös liiton uudet säännöt, jotka mahdollistavat sen, että jatkossa seurakunnat voivat olla liiton jäseniä musiikkiyhdistysten rinnalla. Tuleva puheenjohtaja Timo Vikman:

–          Kirkkomusiikkiliitto saa sääntöuudistuksen seurauksena aivan uuden ulottuvuuden. Uudistukset edistävät koko musiikkikentän palvelemista kirkkomusiikin tarpeissa. Uudistukset vahvistavat Kirkkomusiikkiliiton asemaa koko musiikkikentän palvelu- ja asiantuntijajärjestönä.

Suomen Kirkkomusiikkiliitto on jäsentensä valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka tarkoituksena on olemassa olevan kirkkomusiikkiperinteen pitäminen elävänä sekä mahdollisuuksien luominen oman aikamme kirkkomusiikin tekemiseen ja julkaisemiseen.

Kirkkomusiikkiliitto tukee taiteellisten arvojen rinnalla myös kulttuurisen sosiaalityön tekemistä kirkkomusiikkitoiminnan kautta: Kirkkomusiikkitoiminta voi olla väline myös ei-musiikillisten tavoitteiden saavuttamiseen, esimerkiksi ihmisten yhteisöllisyyden lisäämiseen, kirkon toiminnan tutuksi tekemiseen tai sisällöltään mielekkään elämän rakentamiseen. Kirkkomusiikkitoiminnassa on tilaa kaikille omista taidoista tai sosioekonomisesta asemasta riippumatta.

–          Kirkkomusiikkiliitto on tehnyt viimeisen vuoden aikana merkittäviä avauksia. Lukuisissa tapaamisissa kenttäväen, kanttoreiden ja järjestöjen kanssa on rakennettu liiton tulevaisuutta ja kartoitettu kentän todellisia tarpeita. Keväällä toteutettiin Yhteiskustannuksen ohjelmistotoivekysely. Puheenjohtajana tärkein tehtäväni on luotsata Kirkkomusiikkiliittoa tulevaisuuden haasteisiin ja mahdollistaa kirkkomusiikin toimintaedellytysten tukeminen.

 

Suomen Lähetysseuran uudeksi talousjohtajaksi Juha Savela

  • Posted on August 12, 2016 at 17:47

savela-juha

Suomen Lähetysseura on valinnut uudeksi talousjohtajaksi ekonomi, oikeustieteen kandidaatti Juha Savelan ensi vuoden alusta alkaen.

Juha Savela työskentelee Tullin veronkantopäällikkönä. Aiemmin hän on ollut talousjohtajana Invalidisäätiö-konsernissa ja talous- ja hallintojohtajana Suomen Punaisessa Ristissä. Lisäksi hän on työskennellyt talousjohtajana muun muassa ABB Current – ja LKM Koltek (Tetra Laval Group) yhtiöissä.

Nykyinen talousjohtaja Lauri Haavisto siirtyy eläkkeelle vuoden 2017 alussa.

Sonkajärven kirkkoherraksi pastori Helena Nykänen

  • Posted on September 20, 2015 at 17:19

Helena Nykänen_ulkokuva_Kuva Hannu Keränen

Helena Nykänen Kuva Hannu Keränen

Sonkajärven seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi on valittu pastori Helena Nykänen. Nykänen valittiin virkaan seurakuntaneuvoston suljetussa lippuvaalissa. Nykänen sai 6 ääntä, Huhtala 4 ääntä.

Sonkajärven seurakunta on nyt saanut uuden kirkkoherransa. Virkaan valittiin pastori Helena Nykänen seurakuntaneuvoston suljetussa lippuvaalissa, kun Helena Nykänen sai 6 ääntä ja Mikko Huhtala 4 ääntä. Sonkajärven uuden kirkkoherran virkaan asettaminen tapahtuu arviolta alkuvuodesta 2016.

Anna Helena Nykänen on syntynyt vuonna 1953 ja kirjoittanut ylioppilaaksi Kuopion aikuislukiosta 2002. Hän on suorittanut teologian maisterin tutkinnon vuonna 2009 Joensuun yliopistossa, ja vihitty papiksi Kuopiossa 30.5.2010. Nykänen on suorittanut pastoraalitutkinnon Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulissa vuonna 2013, ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulissa vuonna 2014.

Kuopion hiippakunnan tuomiokapituli päätti helmikuussa 2015, Sonkajärven seurakuntaneuvoston pyynnöstä, että seurakunnan kirkkoherra valitaan välillisellä vaalilla, jonka toimittaa Sonkajärven seurakunnan seurakuntaneuvosto. Kirkkoherran virka julkistettiin haettavaksi 30. maaliskuuta 2015, ja määräaikaan mennessä virkaa hakivat Sonkajärven vt. kirkkoherrana toiminut pastori Helena Nykänen (syntynyt vuonna 1953) sekä Järvi-Kuopion seurakunnan kappalainen Mikko Huhtala (syntynyt vuonna 1966).

Molemmat ehdokkaat antoivat vaalinäytteet toimittamalla päiväjumalanpalveluksen tasa-arvoisina aakkosjärjestyksen mukaan. Mikko Huhtalan vaalinäyte kuultiin su 13.9. ja Helena Nykäsen vaalinäyte su 20.9.2015 Sonkajärven kirkossa. Vaalinäytteiden jälkeen molemmat ehdokkaat olivat myös seurakuntalaisten tentissä kirkkokahvilla seurakuntatalolla, ja lisäksi seurakuntaneuvosto haastatteli molemmat ehdokkaat henkilökohtaisesti. Sunnuntaina 20.9. seurakuntaneuvosto teki päätöksensä erillisessä kokouksessa.

Vaasan seurakuntayhtymä: Siv Jern valittiin perheneuvojaksi

  • Posted on September 17, 2015 at 20:53

Jern_Siv

Teologian maisteri Siv Jern on valittu Vaasan seurakuntayhtymän perheasian neuvottelukeskuksen uudeksi perheneuvojaksi. Siv Jern työskentelee tällä hetkellä 60 % kappalaisena Vaasan ruotsalaisessa seurakunnassa (Vasa svenska församling) ja 40 % vs. perheneuvojana perheasian neuvottelukeskuksessa.

Siv Jern on työskennellyt Vaasan ruotsalaisessa seurakunnassa vuodesta 1991, aluksi nuorisotyönohjaajana ja papiksi vihkimisen jälkeen vuonna 1997 ensin seurakuntapastorina ja vuodesta 2005 kappalaisena. Siv Jernin vastuulla on ollut muun muassa lapsi- ja perhetyö, Palveleva Puhelin sekä toiminta alueella Vetokannas-Gerby.  Vuodesta 2012 hän on toiminut perheasian neuvottelukeskuksen perheneuvojana 40 %.

Perheneuvojan virka vapautuu nykyisen perheneuvojan Saara Kinnusen siirtyessä eläkkeelle 1.4.2016. Hakijoita virkaan oli 19. Yhteinen kirkkoneuvosto valitsi uuden perheneuvoja kokouksessaan 17.9.2015.

Elimäen uusi kirkkoherra arvostaa yhteistyötä, tasa-arvoa ja avoimuutta

  • Posted on June 17, 2015 at 15:45

Kirsi Hämäläinen kuva Paavo Pinomaa

 

Kirsi Hämäläinen viime kesänä Herrnhutissa tutustumassa Päivän Tunnussanan syntysijoihin. Kuvaaja: Paavo Pinomaa

Kotkan seurakunnan kappalainen Kirsi Hämäläinen, 54, on valittu Elimäen seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi. Kirsi Hämäläinen aloittaa virassa 1. joulukuuta alkaen. Hän oli ainoa Elimäen seurakunnan kirkkoherran viran hakija.

Olen kiitollinen Elimäen seurakunnan minulle osoittamasta luottamuksesta. Elämänmuutos tulee sopivalla hetkellä, Kirsi Hämäläinen sanoo. Hän toivoo, että saa kirkkoherrana kehittää kirkon työtä yhdessä työntekijäjoukon kanssa, seurakuntalaisia kuullen. – Arvostan yhteistyötä, tasa-arvoa ja avoimuutta, Hämäläinen toteaa.

Tuleva kirkkoherra on viimeisimmäksi työskennellyt Kotkan seurakunnassa 12 vuotta kappalaisena aikuis- ja varhaiskasvatustyössä. Hän on lisäksi ollut muun muassa Suomen Lähetysseuran palveluksessa Senegalissa.

Seurakunnissa voisimme pyrkiä työotteeseen, jossa teemme yhteistä työtä ja varustaudumme tulevaisuuden haasteisiin. Tätä varten opiskelin työn ohessa Jyväskylän kauppakorkeassa MBA-tutkinnon, Kirsi Hämäläinen kertoo.

Seurakuntaneuvosto valitsi uuden kirkkoherran

Ennen valintaansa Kirsi Hämäläinen oli Elimäellä seurakuntalaisten ja luottamushenkilöiden tavattavissa eri keskustelutilaisuuksissa. Elimäen seurakunnassa oli ensimmäistä kertaa käytössä välillinen vaalitapa. Välillisessä vaalissa kirkkoherraa eivät valitse seurakuntalaiset, vaan seurakuntaneuvosto. Elimäen seurakuntaneuvosto valitsi yksimielisesti Kirsi Hämäläisen uudeksi kirkkoherraksi. Seuraavaksi seurakuntaneuvosto hakee Mikkelin hiippakunnan tuomiokapitulilta viran ainoalle hakijalle viranhoitomääräystä Elimäen seurakunnan kirkkoherran virkaan.

Elimäen nykyinen kirkkoherra Päivi Sipponen jää eläkkeelle marraskuussa.

Välillinen vaalitapa ensimmäistä kertaa käytössä Kouvolassa

Välillinen vaalitapa on ollut seurakunnille mahdollinen vuodesta 2014 alkaen, ja se oli nyt ensimmäistä kertaa käytössä Kouvolan seurakuntayhtymään kuuluvassa paikallisseurakunnassa kirkkoherraa valittaessa. Välillinen vaalitapa on ollut käytössä myös muissa Mikkelin hiippakuntaan kuuluvissa seurakunnissa. Sen etuina on nopeampi aikataulu, sekä seurakunnalle kevyemmät vaalijärjestelyt.

Petri Merenlahti arkkipiispa Mäkisen teologiseksi erityisavustajaksi

  • Posted on May 28, 2015 at 20:29

Teologian tohtori, pastori Petri Merenlahti on valittu arkkipiispa Kari Mäkisen teologiseksi erityisavustajaksi.

Merenlahti on työskennellyt viimeiset seitsemän vuotta Kirkon Ulkomaanavun palveluksessa mm. johtavana teologisena asiantuntija ja kampanjapäällikkönä. Lisäksi Merenlahti on toiminut Helsingin yliopiston tutkijatohtorina.

Merenlahti on 49-vuotias ja kotoisin Helsingistä.

Virka vapautui TT Risto Leppäsen siirryttyä Liedon seurakunnan kirkkoherraksi.

Suomen Merimieskirkko ry: Hannu Suihkonen Suomen Merimieskirkon pääsihteeriksi

  • Posted on September 23, 2014 at 16:07

hannusuihkonen22092014

Suomen Merimieskirkko ry:n hallitus on kokouksessaan 22.9.2014 päättänyt ottaa yhdistyksen uudeksi pääsihteeriksi diakoniajohtaja, pastori Hannu Suihkosen, 51. Pääsihteerin toimeen järjestettiin avoin haku, ja hakijoita tehtävään oli kaikkiaan 14. Pääsihteerinä Suihkonen aloittaa 1.1.2015. Nykyinen pääsihteeri Sakari Lehmuskallio jää eläkkeelle.

Merimieskirkon hallituksen puheenjohtaja, Kepa ry:n toiminnanjohtaja Timo Lappalainen kertoo valinnassa painaneen erityisesti Suihkosen strategisen johtamiskokemuksen ja kyvyn luoda merkittäviä yhteyksiä.

Pääsihteerin toimeen valittu Hannu Suihkonen sanoo ottavansa toimen vastaan innostuneella ja motivoituneella mielellä.

”Merimieskirkko tekee tärkeää ja merkityksellistä työtä liikkuvien ihmisten parissa. Yhdessä tehden ja yhteisellä tekemisellä Merimieskirkon työllä on jatkuvuutta. Yhdistyksen talouden turvaaminen on muuttuvassa yhteiskunnassa haaste, mutta luotan siihen, että Merimieskirkolla on asiaansa omistautunut ja työtä kantava työntekijä- ja ystäväjoukko”, Suihkonen sanoo.

Suomen Merimieskirkon 11. pääsihteerin toimeen Hannu Suihkonen siirtyy Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän diakoniajohtajan toimesta, jossa hän on työskennellyt vuodesta 2002 lähtien. Ihan uutta Merimieskirkon työ ei Suihkoselle ole, sillä hän toimi Hampurin merimieskirkon johtajana ja merimiespappina vuosina 1997–2002 sekä Merimieskirkon ns. periodilaivapappina vuosina 1996–1997. Aiemmin hän on toiminut mm. seurakuntapastorina Lauttasaaressa vuosina 1991–1997.

Hannu Suihkonen opiskeli teologiaa Helsingin yliopistossa ja hänet vihittiin papiksi Helsingissä vuonna 1990.  Suihkosella on useita luottamustehtäviä, mm. Turun seudun mielenterveyspalveluyhdistyksen hallituksen puheenjohtajuus.

Suihkosen harrastuksiin kuuluvat lenkkeily, lukeminen ja penkkiurheilu. Hannulla ja hänen pastorivaimollaan Mari Kinnusella on kaksi täysi-ikäistä lasta. Perhe asuu Turussa.

Suomen Merimieskirkolla on palkattua henkilöstöä yhteensä noin 50. Kaikkien työntekijöiden ja vapaaehtoisten vastuunkantajien yhteismäärä vuositasolla on reilut 900. Yhdistyksen taseen loppusumma vuonna 2013 oli 5.7 miljoonaa euroa. Pääosan rahoituksesta Merimieskirkko saa avustuksina opetus- ja kulttuuriministeriöltä, seurakunnilta, kirkkohallitukselta, Raha-automaattiyhdistykseltä sekä eri säätiöiltä. Merimieskirkoilla kohdataan vuosittain noin neljännesmiljoona ihmistä.

Suomen Merimieskirkko, liikkuvien ihmisten kirkko, on vuonna 1875 perustettu yleishyödyllinen yhdistys, joka tukee ja edistää merenkulkijoiden sekä ulkomailla olevien suomalaisten hyvinvointia. Toiminnan harjoittamiseksi pidämme yllä kaikille avoinna olevia merimieskirkkoja, joita on Suomessa 8 paikkakunnalla ja muualla Euroopassa 7 paikkakunnalla. Lisäksi teemme laivakuraattorityötä Itä- ja Pohjanmerellä sekä matkapappityötä Kaakkois-Aasiassa. Merimieskirkko on koti kaukana kotoa. http://www.merimieskirkko.fi/ jahttp://www.facebook.com/Merimieskirkko