You are currently browsing the Kirkkopalvelut category
Displaying 1 - 4 of 4 entries.

Kirkkopalveluilta uusi verkkopalvelu vapaaehtoistoiminnan koordinointiin

  • Posted on March 30, 2015 at 12:22

Kirkkopalvelut ry. tuo markkinoille täysin uuden verkkopalvelun vapaaehtoistoiminnan koordinointiin eri paikkakunnilla. Uusi palvelu avautuu osoitteessa vapaaehtoistyo.fi maaliskuun lopussa.

Uuden palvelun avaamisen taustalla on myös Kirkkopalvelujen koordinoiman Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoiminnan verkko-osoitteesta virinnyt kiista, joka on hidastanut vapaaehtoistoiminnan laajentumista ja kehittymistä.

Vapaaehtoistyo.fi on yleishyödyllinen ja voittoa tavoittelematon palvelu. Se on tarkoitettu kaikkien vapaaehtoistöitä tarjoavien järjestöjen ja seurakuntien sekä vapaaehtoistöistä kiinnostuneiden ihmisten palvelemiseen.

”Tehokkaan ja helppokäyttöisen verkkopalvelun avulla kyetään tavoittamaan sellaisia asiakasryhmiä, joita perinteinen etsivä diakoniatyökään ei tavoita. Vapaaehtoistyo.fi-palvelun avunpyyntötoiminnosta luodaan yhden luukun periaatteella toimiva avunsaannin kanava, jonka kautta avunpyytäjälle pyritään järjestämään nopeasti tarvittavaa apua”, kehitysjohtaja Hannu Harri Kirkkopalveluista kuvailee.

Kirkkopalvelut koordinoi edelleen noin 40 paikkakunnalla Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoimintaa, joka on Yhteisvastuukeräyksen 2015 kotimaisena erityiskohteena. Toiminnan kautta autetaan erityisesti yksinäisiä, sairaita, taloudellisessa ahdingossa olevia tai muista syistä elämässään vaikeaan tilanteeseen joutuneita ihmisiä.

Suurella Sydämellä -vapaaehtoistoiminta on Tampereen ev. lut. seurakunnissa kehitetty, jo 10 vuoden ajan käytössä ollut vapaaehtoistoiminnan malli, jonka valtakunnallinen koordinointivastuu siirtyi Kirkkopalvelut ry:lle lokakuussa 2014. Suurella Sydämellä on Kirkkopalvelut ry:n rekisteröity tavaramerkki.

”Valitettavasti olemme yllättäen joutuneet Suurella Sydämellä -verkkopalvelua koskevaan kiistatilanteeseen. Olemme hyvässä yhteistyössä Tampereen ev. lut. seurakuntayhtymän kanssa tehneet kaikkemme päästäksemme asiassa sovintoratkaisuun. Koska neuvottelut vastapuolen kanssa eivät ole johtaneet tuloksiin, olemme joutuneet jättämään kiistan viranomaisten ratkaistavaksi”, kehitysjohtaja Hannu Harri Kirkkopalveluista sanoo.

”Koska kiistan ratkaisun ajankohtaa ei pystytä arvioimaan, uuden palvelun avaaminen on asiakkaittemme ja yhteistyökumppaneittemme kannalta välttämätöntä”, Harri jatkaa. ”Pahoittelemme suuresti sitä, että kiista on jo mahdollisesti vaikeuttanut apua tarvitsevien ja avun antajien kohtaamista sekä toiminnassa mukana olevien seurakuntien, järjestöjen ja vapaaehtoisten työtä. Teemme kaikkemme, että toiminta jatkuu mahdollisimman sujuvana.”

Suurella Sydämellä -verkkopalveluun liittyvä kiista koskee ensisijaisesti vapaaehtoisverkoston domain-osoitteen suurellasydamella.fi omistajuutta ja liittyy aikaan ennen Suurella Sydämellä -koordinointivastuun siirtymistä Kirkkopalvelut ry:lle.

Kiistalla ei ole vaikutusta vuoden 2015 yhteisvastuuvaroin tehtävään avustustyöhön. Yhteisvastuuvaroin vapaaehtoispalvelua kehitetään ja laajennetaan koko maahan, jotta yhä useampi apua tarvitseva tulisi autetuksi. Yhteisvastuuvaroja ei käytetä uuden verkkopalvelun tekniikan toteuttamiseen. Sen rahoituksesta vastaa Kirkkopalvelut ry.

Kirkkopalvelut: Keskustelua herättänyt teknojumalanpalvelus nähdään nyt Helsingissä

  • Posted on March 8, 2013 at 14:40

Ensi viikolla Helsingin Agricolan kirkossa järjestettävässä Dance-messussa tanssivat trancen tahtiin sekä pappi että seurakunta. Viime keväänä Turussa ensi kertaa järjestetty messu on herättänyt kristillisissä piireissä keskustelua teknomusiikin soveltuvuudesta kirkon tiloihin. Raamattu on ennenkin käännetty uudelle kielelle, vastaavat Dance-messun järjestäjät.

Agricolan kirkko täyttyy jytkyttävästä house- ja trancemusiikista, seinille heijastuvat strobovalot ja pappikin tanssii itselleen hien pintaan. Tällainen on nyt kolmatta kertaa järjestettävä Dance+Pray -jumalanpalvelus. Vaikka DJ soittaa kaiuttimista uuteen muotoon sovitettuja virsiä, ja seurakunta voi tulla alttarille tanssimaan, kyseessä on silti kirkon perinteistä messukaavaa noudattava jumalanpalvelus ehtoollisineen ja saarnoineen.

– Me olemme halunneet tarjota messun, jossa on uusi kieli. Tässä tapauksessa se on musiikin kieli. Vaikka puitteet ovat perinteisestä jumalanpalveluksesta poikkeavat, niin sisältö on silti sama, kertoo Dance-messua vetävä pastori Kari Kanala.

Teknojumalanpalvelukset ovat keränneet suuren suosion Turussa. Viime keväänä Mikaelinkirkossa ensimmäistä kertaa järjestettyyn messuun osallistui yli 600 nuorta. Dance-messu herätti valtavasti keskustelua puolesta ja vastaan. Osan mielestä dance-musiikki ei sovi kirkon tiloihin. Kirkkopalvelujen kehityspäällikkö Jari Kupiainen kehottaa menemään ajassa taaksepäin.

– Mitä reformaation aikana tapahtui? Raamattu käännettiin omalle kielelle. Raamattu käännettiin tavalliselle ihmiselle ymmärrettävään muotoon. Tässä on ihan samasta asiasta kysymys. Me puhumme sitä kieltä, mitä nuoret aikuisetkin puhuvat, Kupiainen vastaa.

Nuoret osallistuvat myös itse Dance-messun tekemiseen. Tämä on pastorin mielestä hienointa koko jumalanpalveluksessa.

– Mitä muuta nuorisotyötä tekevänä pappina voi toivoa, kuin että asia lähtee nuorilta itseltään, Kanala sanoo tyytyväisenä.

Pastori sai hengellisen kokemuksen

Jumalanpalveluksessa liturgina toimivalle pastorille Dance-messu tuo virkistävää vaihtelua työarkeen. Tavallisesti rockia ja poppia kuunteleva pastori Kari Kanalalle Dance-messujen vetäminen on tarjonnut paitsi hien pintaan myös syvemmän kokemuksen.

– Luterilainen pastori saa ehkä kerran kymmenessä vuodessa hengellisen kokemuksen. Minä sain sellaisen Dance-messusta. Se oli yllättävää ja tuli puskista.

Helsingin Agricolan kirkossa maaliskuun 14. päivä järjestettävä Dance+Pray -jumalanpalvelus on osa kaupungissa järjestettäviä Pikkukirkkopäiviä. Tilaisuudessa kuullaan kristillisen dance-musiikin eturivin artistien tuotantoa.

www.kirkkopalvelut.fi
Dance+Pray -messusta: http://www.dancemessu.net

Kirkkopalvelut: Pikkukirkkopäivät saapuu Helsinkiin 14.3.2013

  • Posted on March 7, 2013 at 17:23

Kirkon tulevaisuusverstas, Pikkukirkkopäivät saapuu Helsinkiin torstaina 14.3.2013. Kirkkopäivien ”pikkusisar” on askel kohti varsinaisia Kirkkopäiviä, jotka järjestetään Kuopiossa 17.-19.5.2013. Agricolan kirkossa (Tehtaankatu 23) järjestettävä tapahtuma huipentuu illan dancemessuun Dance+Pray, joka toteutetaan nyt ensimmäisen kerran Helsingissä.

Pikkukirkkopäivien ohjelma on suunnattu työntekijöille, luottamushenkilöille, nuorille aikuisille ja suurelle yleisölle. Erityisesti illan dancemessuun on kutsuttu ennakkoluulottomasti vaikuttajia ja mediapersoonia.

Päivän ohjelma:

klo 16.00 Tulevaisuusverstas
Verstas antaa tilaa uusille ja ennakkoluulottomille ideoille kirkosta. Osallistujat voivat antaa panoksensa kirkon tulevaisuuteen. Ideat laitetaan jakoon Kirkkopäivien Twitterissä, Facebookissa ja verkkosivuilla.
Toteuttajana Monkey Business

klo 18.00 KirkkoAreena
Miten kirkko menestyy tulevaisuudessa? Mikä on sen rakenne ja tehtävä? Mikä on toisin kuin nyt? Asiaa pohtivat viestintätoimisto Soprano Communications Oy:n johtaja Samuel Sorainen, oppilaitos- ja kisapappi Leena Huovinen, sekä tutkimusprofessori Heikki Hiilamo. Moderaattorina toimii Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo.

klo 19.00 Gospel-konsertti: Katajainen Kansa ja Eves´s

klo 21.00 Dancemessu Dance+Pray
Messu yhdistää valotaiteen, trance- ja dancemusiikin tunnelman ja äänentason sanaan ja sakramentteihin. Musiikista vastaavat DJ:t. Visuaalinen ilme valoineen ja lavasteineen toteutetaan huippuammattilaisten voimin. Ja kyllä: nimensä mukaisesti messussa saa myös tanssia!
Liturgi Kari Kanala ja saarna Johannes Alaranta.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Pikkukirkkopäivien järjestäjänä on Kirkkopalvelut.

Kirkkopalvelut: Dance+Pray Dancemessu saapuu Suomeen 14.3.

  • Posted on March 5, 2013 at 15:09

Dancemessu on Suomessa täysin ennen näkemätön tapahtuma: oikea luterilainen messu ehtoollisineen, mutta musiikki on trancea ja housea. Dance+Pray Dancemessun kaltaiselle Jumalanpalvelukselle on ollut Suomessa tarve, sillä evankelisluterilaisessa kirkossa on nähty jo monia erilaisia musiikkityylejä metalli- ja popmessuista r’N’b-tyylisiin gospelmessuihin.

14.3. järjestettävän messun tapahtumapaikkana toimii Agricolan kirkko, joka tulee elämään valomeressä – Suomen kirkoissa ei ole koskaan nähty Dancemessun kaltaista valaistusta. Messu yhdistää valotaiteen, trance- ja dancemusiikin tunnelman ja äänentason sanaan ja sakramentteihin. Musiikista vastaavat DJ:t. Visuaalinen ilme valoineen ja lavasteineen toteutetaan huippuammattilaisten voimin. Ja kyllä: nimensä mukaisesti messussa saa myös tanssia!

Liturgi Kari Kanala ja saarna Johannes Alaranta.

Kaikkiin tilaisuuksiin on vapaa pääsy. Pikkukirkkopäivien järjestäjänä on Kirkkopalvelut.

http://www.kirkkopaivat.fi/