You are currently browsing the HelsinkiMissio category
Displaying 1 - 2 of 2 entries.

HelsinkiMission uusin lehti 1/2013

  • Posted on March 14, 2013 at 20:15

Hyvä lukija

Tervetuloa uuden lehtemme pariin ja kurkistamaan Helsinkiin vuonna 1883. Tuolloin, 130 vuotta sitten, perustettiin HelsinkiMission edeltäjä, Helsingin Kaupunkilähetys.

Historioitsija Ville Jalovaaran kirjoitus valottaa Kaupunkilähetyksen perustamisvaiheita ja antaa käsityksen siitä, millaisissa oloissa pääkaupungissa silloin elettiin ja minkälaisten ongelmien kanssa kamppailtiin.

Historiajutusta selviää sekin, että naispuolisilla diakonissoilla oli uraauurtava rooli yhdistyksen toiminnassa. Kaupunkilähetyksen ensimmäisen lähetysmajan johtajattarena toimi diakonissa Cecilia Blomqvist (1845-1910), diakoniatyön pioneeri, joka esimerkillään kasvatti naisten vaikutusmahdollisuuksia yhteiskunnassa.

Juhlavuotta viettää myös HelsinkiMission Nuorten Kriisipiste, joka sai alkunsa erään äidin surusta 20 vuotta sitten. Lue koskettava juttu sivulta 14.

Yksinäisyyden olemusta ja intohimoa esteiden voittamiseen voi miettiä suosikkinäyttelijä Armi Toivasen haastattelua lukiessa. Ihmiselämän haavoittuvuudesta ja kohtalon arvaamattomista käänteistä kertoo puolestaan erään asiakkaamme tarina, joka nivoutuu HelsinkiMission lähihistoriaan.

Mielenkiintoisia ihmisiä, toivoa herättäviä tekoja, kosolti inhimillisyyttä – niitä kohtaat merkkivuoden ensimmäisessä lehdessämme, jonne pääset tästä linkistä:

http://www.e-julkaisu.fi/helsinki_missio/1-2013/

pdf

HelsinkiMissio: Kansanedustaja Mikael Jungner saarnaa Tuomasmessussa 10.2.

  • Posted on February 6, 2013 at 16:27

Kansanedustaja Mikael Jungner on kutsuttu saarnaamaan HelsinkiMission isännöimään Tuomasmessuun laskiaissunnuntaina 10.2. klo 18.00.

Messun saarna on dialogi HelsinkiMission toiminnanjohtajan Olli Valtosen kanssa. Jungnerin otsikko onToivovainen. Teema nousi vahvasti esille muutaman viikon takaisen Helsingin Sanomien artikkelin pohjalta. Jungner kertoi siinä suhteestaan uskonasioihin.

Messun liturgina on HelsinkiMission apulaistoiminnanjohtaja Sari Vapaavuori.

Musiikista vastaa Tuomo Huhdanpää lattariorkestereineen. Tuomaskuoroa johtaa Hilkka Kangasniemi.

Tuomasmessu on Euroopan suosituin luterilainen jumalanpalvelus. Ensimmäinen Tuomasmessu vietettiin Helsingissä huhtikuussa 1988. Sen jälkeen se levisi nopeasti Helsingistä ympäri maailmaa. Sen liturgiassa ja symboliikassa yhdistyvät moderni spiritualiteetti ja vanhan kirkon perinne.

HelsinkiMissio on sosiaalialan järjestö, joka toimii seniorityön, nuorten kriisityön, lapsiperheiden ja erityisryhmien parissa. Järjestön missiona on haastaa kaikki suomalaiset toimimaan unohdettujen puolesta – yksinäisyyttä vastaan. Järjestö toimii noin 90 työntekijän ja satojen vapaaehtoisten voimin. Sen toimintaa rahoittavat yksityislahjoittajat, yritykset, säätiöt, Helsingin kaupunki sekä RAY.