You are currently browsing the Medialähetys Sanansaattajat category
Displaying 1 - 10 of 21 entries.

Raamattu kannesta kanteen -ohjelma on jatkunut radiossa jo 20 vuotta

  • Posted on February 27, 2017 at 13:56

10403155_484614798380439_8988658058527555882_n

Raamattu kannesta kanteen -ohjelma kiinnostaa suomalaisia edelleen, vaikka se on pyörinyt radiossa jo 20 vuoden ajan viitenä päivänä viikossa. Ensimmäinen ohjelma kuultiin 3.3.1997.

Tuskin kukaan osasi arvata, kuinka suosituksi ohjelma osoittautuisi. Epäilijät pohtivat, riittääkö Raamattua systemaattisesti opettavalle ohjelmalle ylipäätään kuulijoita.

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) tuottama ja kustantama Raamattu kannesta kanteen on pitkään ollut Radio Dein kuunnelluin ohjelma. Suomessa sitä lähettää myös Järviradio, minkä lisäksi opetusosuuksia voi kuunnella netissä ja mobiilisovelluksilla.

100 000–150 000 eri kuuntelijaa viikossa

– Viikoittain ohjelmaa kuuntelee varovaisen arvion mukaan 100 000–150 000 eri ihmistä. Mobiilisovellusta on ladattu yli 20 000 kertaa. Se kertoo, että ohjelmalla on iso merkitys kuuntelijoille, toteaa Sansan mediakehitysjohtaja Ilkka Kastepohja. Hän on ollut mukana ohjelman suunnittelu- ja kehitystyössä alusta asti.

Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa kuuntelevat eri kirkkokunnista ja taustoista tulevat, eri-ikäiset ihmiset:

– Kuuntelijapalautteen perusteella tiedämme, että kuuntelijoissa on poliitikkoja, professoreita, johtajia, televisiosta tuttuja sekä aivan tavallisia kansalaisia. Heitä yhdistää halu tuntea Raamatun Jumala ja kristinuskon sisältö, Ilkka Kastepohja sanoo.

Myös Radio Deihin tulee säännöllisesti kiittävää palautetta kuuntelijoilta, kertoo ohjelmajohtaja Kai Kortelainen:

– Raamattu kannesta kanteen on Radio Dein parikymmenvuotisen historian aikana toistaiseksi ainoa ohjelma, joka on yltänyt kaupallisten radiokanavien RadioAwards-yleisöäänestyksessä neljän eniten ääniä saaneen radio-ohjelman joukkoon. Äänestyksessä olivat mukana kaikkien maamme kaupallisten radiokanavien tuotannot, hän muistuttaa.

Yksi tuotantokausi koostuu yli 1400 ohjelmasta

Raamattu kannesta kanteen -ohjelmasarjan neljäs tuotantokausi pyörähti käyntiin joulukuussa 2015. Jokainen tuotantokausi kestää noin viisi vuotta ja koostuu 1434:stä puolen tunnin ohjelmasta, jota radioidaan viitenä päivänä viikossa. Ohjelmassa teologian lisensiaatti, diplomikielenkääntäjä Jukka Norvanto opettaa Raamattua lähes jae jakeelta, Uuden ja Vanhan testamentin kirjoja vuorotellen.

Ohjelmaa toimittaa ja juontaa Elina Tuohisto-Kokko, kun vakituinen toimittaja Elina Vaittinen on vanhempainvapaalla. Vuosina 1997–2013 ohjelmaa emännöi Inga-Lill Rajala.

Jokainen tuotantokausi on tuonut joitain uudistuksia, mutta raamattuopetukset ovat pysyneet ennallaan. Jukka Norvanto toimii nykyään Lähetysyhdistys Kylväjän lähetysteologina. Elina Tuohisto-Kokko näkee ohjelman erityisluonteen näin:

– Selkeäsanainen Jukka Norvanto opettaa Raamattua jae jakeelta, ja tällöin tulee selitettyä myös vaikeat kohdat. Opetus on helposti ymmärrettävää ja puhe sopivan verkkaista. Koska ohjelmat tulevat ulos viitenä päivänä viikossa, edelliset opetukset eivät pääse unohtumaan ja opiskelusta voi tulla hyvällä tavalla osa arjen rutiinia.

Esikuvana vironkieliselle Piibel kaanest kaaneni -ohjelmalle

– Maailma ja teknologia ovat muuttuneet 20 vuoden aikana. Ohjelmat tehtiin alkuvuosina analogisena kelatekniikalla ja nykyään digitaalisena. Alussa ohjelmat radioitiin keskiaaltolähetyksinä Puolasta, nyt kahden laajasti Suomessa kuultavan radiokanavan kautta, Ilkka Kastepohja katsoo taaksepäin.

Sen lisäksi, että Raamattu kannesta kanteen sai vuonna 2014 finaalipaikan parhaan radio-ohjelman äänestyksessä, Kristillinen Medialiitto myönsi ohjelmalle ja Ilkka Kastepohjalle vuoden 2005 kristillinen mediateko -palkinnon.

Suomalainen ohjelma on ollut esikuvana myös vironkieliselle Piibel kaanest kaaneni -ohjelmalle. Norvannon raamattuopetukset on käännetty viroksi, ja ohjelmasarja on Virossakin jo toisella kierroksella.

Sansan tavoitteena on, että Raamattu kannesta kanteen tukee ja täydentää seurakuntien raamattuopetusta. Ohjelman kustantaminen on iso taloudellinen satsaus, sillä radiointi ja tuotanto maksavat noin 170 000 euroa vuodessa.

Juhlalähetys Radio Deissä 3.3. klo 20

20-vuotissyntymäpäivän kunniaksi Radio Deissä kuullaan 3.3.2017 kello 20–21.30 juhlalähetys, jossa ovat mukana radiopastori Jukka Norvanto, kaikki toimittaja-juontajat vuosien varrelta: Inga-Lill Rajala, Elina Vaittinen ja Elina Tuohisto-Kokko sekä Radio Dein päätoimittaja Kirsi Rostamo. Ohjelman juontavat Sansan mediatuottaja Merja Kauppinen ja Ilkka Kastepohja. Ohjelmaa voi seurata suorana lähetyksenä myös Raamattu kannesta kanteen -ohjelman Facebook-seinällä.

Lisätietoa:
http://sansa.fi/rkk
http://sansa.fi
facebook.com/raamattukannestakanteen

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) vahvistaa mediatyötä Aasiassa, uutena alueena Kazakstan

  • Posted on January 16, 2017 at 13:33

ivz_5_852

Kazakstanin lippu

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) työ Aasiassa vahvistuu vuonna 2017. Uusia avauksia ovat muun muassa naisten radio-ohjelmat Kazakstanissa, mobiilisovellusten kehittäminen Kiinassa ja Mongoliassa sekä arabiankielisille pakolaisille suunnatun tv-kanavan tukeminen.

Sansa tekee ja tukee kristillisiä radio- ja televisio-ohjelmia, nettisisältöjä ja mobiilisovelluksia kaikkiaan 36 kielellä. Uutena kielenä on Kazakstanissa puhuttu kazakki.

Sansa tukee kumppaninsa, medialähetysjärjestö TWR:n tuottamaa kazakinkielistä Naiset toivon lähteellä -radio-ohjelmaa. Radio on yksi parhaista kanavista tavoittaa kazakstanilaisia, mutta ohjelmaa voi kuunnella myös netissä ja mobiilisovelluksella.

Mobiilisovelluksia Kiinassa, Mongoliassa ja Suomessa

– Medialähetystyön näkymät ovat hyvät. Mobiililaitteet ovat jo niin yleisiä, että jopa monet lähellä köyhyysrajaa elävät ihmiset pääsevät nettiin ja hakemaan tietoa. Kristinusko myös kiinnostaa monia, sanoo kansainvälisen kumppanuustoiminnan johtaja Timo Reuhkala.

Vuonna 1973 perustetun Sansan mediatyö alkoi radiosta ja laajeni sittemmin televisioon. Nykyään medialähetystyötä tehdään yhä useammin verkkosivuilla, sosiaalisessa mediassa ja mobiilisovellusten välityksellä.

–  Ensimmäisessä vaiheessa älypuhelinsovelluksen kautta voi kuunnella kristillistä radiota omalla äidinkielellä, ladata ohjelmia kuunneltavaksi silloin kuin itselle sopii, lukea tai opiskella kristinuskon perusteita. Mutta uusi teknologia mahdollistaa paljon muutakin, kertoo mediakehitysjohtaja Ilkka Kastepohja.

Vuonna 2017 Sansa tukee mobiilisovellusten tekemistä muun muassa Kiinassa ja Mongoliassa, ja neuvotteluja käydään myös venäjänkielisestä sovelluksesta. Lisäksi tekeillä on suomenkielinen Domini-sovellus, johon Kirkon Mediasäätiö on myöntänyt 10 000 euron tuen. Lue lisää

Televisio päästää pakolaislapset kouluun

Sansa ryhtyy tukemaan yhteistyökumppaninsa, satelliittitelevisio SAT-7:n myöhemmin tänä vuonna aloittamaa koulutuskanavaa, SAT-7 Academya. Uuden kanavan toivotaan auttavan pakolaiskriisistä ja monin paikoin myös tasokkaan koulutuksen puutteesta kärsiviä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan asukkaita.

SAT-7:n ohjelmat näkyvät laajalla alueella Marokosta Afganistaniin. Ympärivuorokautinen koulutuskanava tarjoaa lukuisille pakolaislapsille mahdollisuuden päästä kouluun. Lue lisää

Mediatyötä Intiassa 15 kielellä

Sansan talousarvio vuodelle 2017 on noin 3,5 miljoonaa euroa. Ulkomaiseen toimintaan käytettävistä varoista Intian osuus on 20 prosenttia, muun Aasian 32 prosenttia sekä Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan osuus yhteensä 31 prosenttia.

Kielten määrällä mitattuna Intia on tärkein työalue. Sansa tukee TWR-Intian radioimia ohjelmia 15 kielellä sekä hindinkielistä televisio-ohjelmaa, joka tavoittaa erityisesti kaupunkilaisia.

Sansalla on tällä hetkellä kahdeksan lähetys- ja projektityöntekijää. Valtaosa heistä toimii mediatyön tehtävissä kansainvälisten kumppanien palveluksessa. Kumppaneita ovat muun muassa TWR, SAT-7 ja FEBC International.

Toimintasuunnitelmansa mukaisesti Sansa jakaa toivon sanomaa erityisesti heille, jotka eivät vielä tai enää tunne Jeesusta sekä niille, jotka ovat vaikeimmin tavoitettavissa.

– Vuositeemamme “Yhteys muodostettu” kuvaa sitä, että Jumala on Pojassaan muodostanut yhteyden ihmiseen, median luomaa yhteyttä sekä kansojen ja kristittyjen välistä yhteyttä. Teema kytkeytyy myös reformaation merkkivuoteen, kertoo toiminnanjohtaja Juha Auvinen.

20 vuotta Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa

Yksi Sansan 36 ohjelmakielestä on suomi. Maaliskuussa 1997 alkanut raamatunopetusohjelma Raamattu kannesta kanteen on jo neljännellä kierroksella, ja se on pitkään ollut Radio Dein suosituimpia ohjelmia.

Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaa radioidaan myös Ruotsissa ja Norjassa, minkä lisäksi sitä voi kuunnella netissä ja mobiilisovelluksilla. Tutustu juuri uusittuihin nettisivuihin
http://sansa.fi
facebook.com/sanansaattajat
twitter.com/sanansaattajat

:KATSO VIDEO: Medialähetys Sanansaattajat: Yksi radio-ohjelma voi muuttaa elämän

  • Posted on May 6, 2015 at 12:25

– Olin niin epätoivoinen, etten halunnut elää. Silloin kuulin naapurin radiosta laulun, joka kosketti sydäntäni. Laulun nimi oli Jeesus, elämän leipä. Halusin syödä sitä leipää, että saisin ikuisen elämän enkä kuolisi. Seuraavana päivänä myin kanan ja ostin rahoilla radion, kertoo kambodžalainen yksinhuoltaja Lida Hem.

Buddhalainen Kambodža on yksi maailman köyhimmistä maista. Punakhmerien verinen valtakausi on edelleen kansan muistissa.

– Olemme vaienneet menneistä vuosista. Haavat ovat nyt auenneet ja mennyttä pitää käsitellä. Ihmiset kaipaavat sovintoa ja eheytymistä, sanoo radiolähetysjärjestö FEBC-Kambodžan ja kristillisen perheradio Krusa FM:n johtajaSopheary Hem.

Krusa FM välittää kambodžalaisille toivoa ja eheytymistä. Radion toiminta-ajatus on, että yksilön ja perheen kautta voidaan vaikuttaa yhteisöön ja koko yhteiskuntaan. Myös Lida Hem löysi elämäänsä toivoa Krusa FM:n kautta.

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) kesäkeräyksen tuotolla tuetaan perheradiotyötä Kambodžassa, Thaimaassa, Mongoliassa ja Indonesiassa sekä muuta Aasian mediatyötä. Osa varoista käytetään mediatutkimukseen, jotta kristillinen media löytää oikeat kanavat.

– Yksi radio-ohjelma voi muuttaa koko yhteisön suunnan yhden ihmisen ja hänen perheensä kautta, muistuttaa Sansan medialähetysjohtaja Juha Auvinen.

Lahjoitusesimerkkejä: Paikallisradion perheohjelma maksaa 90 euroa, ja 30 eurolla yksi perhe saa radion. Radio-ohjelmia sisältävä muistikortti maksaa 10 euroa/2 kpl. Muistikortti ja soitin maksavat yhteensä 25 euroa.

Kambodžan tilanteesta ja perheradiotyöstä voi kuulla lisää Medialähetyspäivillä Raumalla 13.–14.6. FEBC-Kambodžan ja Krusa FM:n johtaja Sopheary Hem on yksi tapahtuman pääpuhujista. Ohjelma ja lisätietoa: sansa.fi

sansa.fi
facebook.com/Sanansaattajat
twitter.com/Sanansaattajat
youtube.com/sansatv

Tietoa keräyksestä:
Kesäkeräys 2015: Tuskasta toivoon
Varojen käyttö: Perheradiotyö Kambodžassa, Thaimaassa, Mongoliassa ja Indonesiassa sekä Aasian mediatyö ja mediatutkimus vuosina 2015–2017.
Lahjoitustili: IBAN FI37 5062 0320 0320 18, viite 7111 00956
Puhelinlahjoitus: 0600 18808 (15,36 € + pvm)
Keräyslupa Manner-Suomi 2020/2013/4237, voimassa 19.2.2014–31.12.2015, Poliisihallitus 19.2.2014. Kerätyt varat käytetään vuosien 2014–2016 aikana medialähetystyöhön ja seurakuntatyöhön ulkomailla sekä kristillisten radio-ohjelmien tuottamiseen Suomessa.

Sansa vahvistaa mediatyötä Intiassa ja Israelissa

  • Posted on January 21, 2015 at 16:16

Radiokuuntelija Orissasta_kuva TWR Intia

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) työ Intiassa ja Israelissa laajenee vuonna 2015. Intiassa Sansa ryhtyy tukemaan oriyankielistä radio-ohjelmaa naisille ja Israelissa nettitelevisio-ohjelmaa venäjänjuutalaisille.

Sansa tukee yhteistyökumppaninsa TWR-Intian tuottamaa oriyankielistä Naiset toivon lähteellä -ohjelmaa. Ohjelma nostaa esiin naisten arkeen liittyviä kysymyksiä ja tarkastelee niitä kristillisestä näkökulmasta. Oriya on maaseutuvaltaisen Orissan osavaltion virallinen kieli, ja sitä puhuu 32 miljoonaa ihmistä.

– Moni intialaistyttö oppii jo pienenä, ettei hänen ajatuksillaan ole merkitystä. Naiset toivon lähteellä -ohjelma pyrkii palauttamaan intialaiselle naiselle ihmisarvon ja kertoo, että Jumala rakastaa ja että Hänelle sinun elämälläsi on väliä, sanoo Sansan ulkomaisen työn sidosryhmäpäällikkö Kristiina Erelä.

Erikieliset Naiset toivon lähteellä -radio-ohjelmat ovat osa kansainvälistä naisten rukousliikettä, Hanna-työtä. Sansa tukee Naiset toivon lähteellä -ohjelmia nyt jo neljällä kielellä Intiassa, kahdella kielellä Indonesiassa sekä Kambodžassa ja Turkissa. Vuosi 2015 on Suomen Hanna-työn 15-vuotisjuhlavuosi.

Venäjänkielisiä tv-ohjelmia Israelissa

Sansan työ Israelissa laajenee, kun Sansa alkaa tukea venäjänjuutalaisille suunnattua nettitelevisio-ohjelmaa. Jerusalemissa sijaitsevan Caspari-keskuksen tuottama raamatunopetusohjelma näkyy Oasis-nettitelevisiossa kaikkialla maailmassa. Sansa tukee edelleen myös Israelissa tehtävää hepreankielistä radio-ohjelmaa.

– Tarve juutalaisista juurista ja kristillisestä perinteestä nousevalle hyvälle Raamatun opetukselle on suuri. Näin on erityisesti venäjänjuutalaisten kohdalla, koska heidän elämässään on vaikuttanut Neuvostoliiton ateistinen kommunismi, Kristiina Erelä muistuttaa.

Radio- ja tv-ohjelmia Intiassa 17 kielellä

Vuonna 2015 Sansa tekee kristillistä mediatyötä 39 kielellä ja noin 3,6 miljoonalla eurolla. Työn maantieteellinen painopiste on Aasiassa, missä elää valtaosa maailman ei-kristityistä.

Kielten määrällä mitattuna Sansan merkittävin työalue on Intia. Järjestö tukee intialaisten yhteistyökumppaneidensa tekemää radiotyötä 17 kielellä sekä hindinkielistä televisiotyötä.

Aasian lisäksi Sansa panostaa vahvasti Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan. Järjestö tukee mm. arabian-, farsin- ja turkinkielistä televisio- ja radiotyötä.

Alkanut vuosi on Sansan strategiakauden 2010–2015 viimeinen vuosi. Tavoitteena on viedä evankeliumi sähköisen median avulla kahden miljardin ihmisen ulottuville.

Medialähetys Sanansaattajat: Radioraamattukoulu tavoittaa jopa 200 000 suomalaista

  • Posted on August 25, 2014 at 13:47

radiopastori-jukka-norvanto_kuva-leena-punkari_sansa

Ohjelmassa opettaa Raamattua teologian lisensiaatti, diplomikielenkääntäjä Jukka Norvanto. Kuvaoikeudet: Leena Punkari /Sansa

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) syyskeräys kohdistuu jo 17 vuoden ajan radioituun Raamattu kannesta kanteen -ohjelmaan. Sansan tuottama “radioraamattukoulu” tavoittaa jopa 200 000 viikkokuuntelijaa Radio Dein, Radio Kajauksen ja Järviradion taajuuksilla. Kuuntelijat äänestivät ohjelman kaupallisten radioasemien viime vuoden neljän parhaan ohjelman joukkoon.

Radioiden ääressä kokoontuu aamuvarhain ja iltayhdeksältä hyvin erilaisten kuuntelijoiden seurakunta. Viitenä päivänä viikossa lähetettävästä Raamattu kannesta kanteen -ohjelmasta on tullut monelle tärkeä matkakumppani.

– Raamattu kannesta kanteen -ohjelman radiointi joka arkipäivä on suuri sijoitus, mutta uskomme, että se kannattaa. Ohjelma auttaa suomalaisia kuulijoita ymmärtämään radion mahdollisuudet myös ulkomailla. Moni on alkanut kantaa vastuuta radiolähetystyöstä kustantamalla ohjelmia esimerkiksi Kiinaan tai Lähi-itään, sanoo Sansan mediakehitysjohtaja Ilkka Kastepohja.

Ohjelmassa opettaa Raamattua teologian lisensiaatti, diplomikielenkääntäjä Jukka Norvanto, ja toimittajana on filosofian maisteri Elina Vaittinen.

Moni kuuntelija kertoo, että päivittäisellä raamatunopiskelulla on suuri merkitys elämässä. Kun mm. koulujen uskonnonopetusta on viime vuosikymmeninä vähennetty eikä kaikissa seurakunnissa ole tarjolla säännöllistä raamattuopetusta, on median tarjoama opetus tärkeää.

Tietoa keräyksestä:
Syyskeräys 2014: Radio – kaikille avoin raamattukoulu
Varojen käyttö: Raamattu kannesta kanteen -ohjelman radiointi- ja tuotantokulut
Lahjoitustili: IBAN: FI37 5062 0320 0320 18, viitteenä 7111 00642
Puhelinlahjoitus: 0600 199 09 (10,26 € + pvm)
Keräyslupa Manner-Suomi 2020/2013/4237, voimassa 19.2.2014–31.12.2015, Poliisihallitus 19.2.2014. Kerätyt varat käytetään vuosien 2014–2016 aikana medialähetystyöhön ja seurakuntatyöhön ulkomailla sekä kristillisten radio-ohjelmien tuottamiseen Suomessa.

www.sansa.fi

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa): Medialähetyspäivillä kuultiin, kuinka radio vie toivoa Syyriaan

  • Posted on June 15, 2014 at 17:39

150850_338165219631730_1223118102_n

– Syyrian sisällissota on yksi tämän sukupolven suurimpia katastrofeja. Arabikeväästä on tulossa arabimaiden kristityille vainon talvi. Kristittyjä vainotaan entistä enemmän. Toisaalta kolmen viime vuoden aikana olemme nähneet enemmän muslimeita tulevan uskoon kuin koskaan ennen, sanoi TWR:n arabiankielisen työn johtaja Medialähetyspäivillä Oulussa.

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) ja Oulun ev.-lut. seurakuntien yhteisiä Medialähetyspäiviä vietettiin viikonloppuna Oulussa teemalla Lähetä vahva viesti.

Neljättä vuotta jatkuvassa Syyrian sodassa on kuollut yli 160 000 ihmistä. Pakolaisia on yli 6,5 miljoonaa, ja humanitääristä apua tarvitsee yli 13 miljoonaa. TWR:n arabiankielisen työn johtaja muistutti, että nyt on aika viedä alueelle rauhan ja sovituksen sanomaa.

– Kaikesta huolimatta arabimaissa näkyy valoa. Vaikka kristityt ovat vähemmistö, he ovat suolana ja valona alueella. Kristityillä on nyt hyvä mahdollisuus puhua arabimaiden asukkaille Jeesuksesta.

Kristittyjen velvollisuus on kertoa

TWR toteuttaa yhdessä muutaman muun järjestön kanssa Toivoa Syyriaan -radio-ohjelmaa, johon syyrialaiset voivat soittaa ja purkaa mieltään. Ohjelma on avoimesti kristillinen, mutta siinä annetaan myös käytännön ohjeita esimerkiksi pakolaisleirillä elämiseen.

Toivoa Syyriaan -ohjelma on saanut kiittävää palautetta. Myös joukko kristittyjä syyrialaisnuoria jatkaa nuortenohjelman tekemistä sodan keskellä Damaskoksessa.

TWR:n arabiankielisen Hanna-työn koordinaattori jatkoi Medialähetyspäivillä toivon teemasta ja kristittyjen velvollisuudesta:

– Meillä kristityillä on viesti toivosta. Velvollisuutemme on kertoa siitä niille, jotka miettivät, onko elämässä toivoa. Ajatellaanpa naista, joka on menettänyt sodassa taistelleen lapsensa tai miehensä. Tai naista, joka joutuu jättämään kaiken ja elämään pakolaisleirissä. Vain Jumala voi vapauttaa naiset ja nostaa heidät näiden olosuhteiden yläpuolelle.

Kokonaisia kyliä tulee uskoon

Terveisiä arabiankielisestä televisiotyöstä toivat Medialähetyspäiville Sansan työntekijät Marja-Liisa ja David Ezzine Studio Al Morsalista. David Ezzine on arabikristityille tuttu kasvo ja radioääni jo vuosien takaa.

Studio Al Morsalin uusin aluevaltaus on tammikuussa alkanut virtuaalinen kotikirkko-ohjelma. SAT-7:n arabiankielisellä kanavalla näkyvä Tule mukaan -ohjelma rohkaisee erityisesti hajallaan asuvia pohjoisafrikkalaisia kristittyjä ja näyttää, kuinka jumalanpalveluksen voi järjestää myös omassa kodissa.

– Pohjois-Afrikassa on paljon ihmisiä ja kokonaisia kyliä, jotka ottavat vastaan Jeesuksen. Siellä missä kirkkoja on, esimerkiksi Algeriassa, ne ovat täynnä. Ihmisiä on kirkkojen ulkopuolellakin. Tälläkin hetkellä miljoonat arabit kuulevat evankeliumin televisiosta, Marja-Liisa ja David Ezzine vakuuttivat.

2,5 miljardia seuraa kristillistä ohjelmaa

Median tehokkuudesta puhui myös Sansan medialähetysjohtaja Juha Auvinen. Jopa 2,5 miljardin ihmisen tiedetään kuukausittain seuraavan kristillisiä ohjelmia.

– Jumala on tarkoittanut nykyaikaiset viestimet lähetystyön käyttöön. Rajoittamattomuudessaan, monipuolisuudessaan, kulttuurisidonnaisuudessaan, ympäristöystävällisyydessään ja kustannustehokkuudeltaan media on lyömätön väylä ihmisten sydämeen, Juha Auvinen sanoi.

Sansan työn painopiste on Aasiassa, missä elää yli 60 prosenttia maailman väestöstä ja yli 83 prosenttia ei-kristityistä. Näkynä on viedä evankeliumi median avulla kahden miljardin ihmisen ulottuville vuoden 2015 loppuun mennessä. Tällä hetkellä työn ulottuvilla on noin 1,8 miljardia.

– Kun evankeliumi Jeesuksesta saavuttaa ihmisen sydämen kuulemisen ja uskomisen kautta, tämä muuttaa häntä, hänen ympäristöään ja koko yhteiskuntaa, Juha Auvinen vakuutti.

Kirkon työssä on tavallisia ihmisiä

Medialähetyspäivien messussa Oulun tuomiokirkossa piispa Samuel Salmi siunasi Sansan tv-tuottajan Mikael Tunérin kolmannelle työkaudelle farsinkieliseen tv-työhön ja vihki diakonian virkaan 35 Diakonia-ammattikorkeakoulusta valmistunutta.

– Kirkon työssä on vain tavallisia ihmisiä, koska muitakaan ei ole tarjolla. Täydelliset ja omavoimaiset ihmiset eivät voi olla Jumalan palveluksessa, sanoi Diakonia-ammattikorkeakoulun lehtori Eeva Mertaniemi saarnassaan.

– Oksalla on erilainen tehtävä kuin rungolla eikä oksa voi kasvaa runkoa suuremmaksi. Minun kasvuni on sitä, mihin Pyhä Henki minua kasvattaa. Meidän ei tarvitse huolehtia hedelmistä, ne ovat puutarhurin vastuulla. Meidän tehtävämme on pysyä rungossa, Eeva Mertaniemi jatkoi.

Medialähetyspäivien päätteeksi luovutettiin viestikapula Raumalle, jossa vietetään seuraavia Medialähetyspäiviä 13.–14.6.2015.

Lisää Medialähetyspäivä-uutisia löytyy Sansan nettisivuilta sansa.fi sekä seurakuntalainen.fi. Medialähetyspäivien suorat nettilähetykset ladataan lähiaikoina katsottaviksi tänne.

Medialähetyspäivien pääpuhuja “Radio on kuin salainen ystävä”

  • Posted on April 28, 2014 at 13:59

medialahetyspaivat2014_juliste

– Saamme palautetta ihmisiltä, jotka eivät voi katsoa kristillistä tv-ohjelmaa, sillä perhe ei salli sitä. Radiota voi kuunnella yksin omassa huoneessa. Radio on kuin salainen ystävä, joka kuiskuttaa ihmisen korvaan, että hän on Jumalan luoma vapaa yksilö ja että hän voi kyseenalaistaa vallitsevan tilanteen, sanoo medialähetysjärjestö TWR:n arabiankielisen työn johtaja. Hän on Oulussa 14.–15.6. järjestettävien Medialähetyspäivien pääpuhujia.

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) ja Oulun evankelis-luterilaisten seurakuntien järjestämillä Medialähetyspäivillä puhutaan erityisesti Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan kristillisestä mediatyöstä.

Sansan yhteistyökumppani TWR on radioinut kristillistä ohjelmaa arabimaihin yli 50 vuoden ajan. Mediakentän muuttuessa TWR on alkanut hyödyntää yhä enemmän myös internetiä ja mobiilisovelluksia.

Satelliittitelevision yleistyminen on tuonut kristillisiä tv-kanavia myös arabimaihin. Pohjois-Afrikkaan suuntautuvasta tv-työstä ja muslimien kohtaamisesta internetin välityksellä puhuvat Medialähetyspäivillä David ja Marja-Liisa Ezzine. Arabiankielisen Hanna-työn koordinaattori kertoo puolestaan, mitä kuuluu arabinaisille.

– Meidän velvollisuutemme on tarjota arabimaiden asukkaille Jumalan sana. Jokainen voi itse päättää, ottaako sen vastaan vai hylkääkö. Niin kauan kuin suljetuissa maissa on ihmisiä, jotka eivät tunne Jeesusta, radio on hyvä väline kertoa heille evankeliumi turvallisesti ja henkilökohtaisesti, arabiankielisen työn johtaja sanoo.

Medialähetyspäiviä voi seurata myös nettilähetyksinä

Medialähetyspäivien teemana on Lähetä vahva viesti. Ohjelma koostuu lähetysaiheisista tilaisuuksista, raamattuopetuksesta, musiikista ja rukouksesta. Kotimaisina puhujina on joukko Oulun ev.-lut. seurakuntien ja Sansan työntekijöitä. Päätapahtumapaikkoina ovat Oulun tuomiokirkko ja keskustan seurakuntatalo.

Tänä vuonna Sansan kesäjuhla on ensimmäistä kertaa kaksipäiväinen, mutta sitä edeltää perjantain 13.6. koulutusseminaari, Vaikuttava medialähetys. Myös ulkomaisia vieraita voi kuulla seminaarissa, joka on kaikille avoin mutta vaatii ennakkoilmoittautumista.

Medialähetyspäiviä voi seurata suorina nettilähetyksinä osoitteessa www.sansa.fi/nettitv.

Lisätietoa:
www.sansa.fi/mlp14

Medialähetys Sanansaattajien keräystulos ennätyksellinen

  • Posted on February 11, 2014 at 14:34

676-180x180-medium

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) juhlavuoden 2013 keräys tuotti lähes 370 000 euroa. Viime vuonna 40-vuotisjuhliaan viettänyt Sansa keräsi alkuvuodesta varoja kristilliseen mediatyöhön Intiassa, Kiinassa ja muualla Aasiassa, syksyllä hindinkieliseen tv-työhön Intiassa ja jouluna satelliittitelevisio-ohjelmiin Iraniin ja Keski-Aasiaan. Rajattomia lahjoja -keräyksen tuotto mahdollistaa Sansan mediatyön jatkumisen ja laajentamisen Aasiassa.

– Keräystulot nousivat edellisvuoteen verrattuna huimasti, ja pääsimme lähelle 400 000 euron tavoitetta. Raha tuli todella tarpeeseen, sillä kaksi seurakuntayhtymää on leikannut tukeaan. Kaikki on Jumalan lahjaa, niin varat kuin teotkin. Iloitsemme erityisesti siitä, että juhlakeräyksen kautta mediatyö tavoittaa monia suurkaupunkien yksinäisiä, kertoo medialähetysjohtaja Juha Auvinen.

Vuoden 2013 keräystulos mahdollisti uusia aluevaltauksia muun muassa Kiinassa ja Intiassa:

Tammikuussa 2014 Sansa ryhtyi tukemaan mandariinikiinankielistä mobiilisovellusta Baobao, joka perustuu kiinalaisnuorten suosimaan radio-ohjelmaan. Mobiilisovelluksella voi kuunnella radio-ohjelmia, jakaa niitä sosiaalisessa mediassa ja lukea käsikirjoituksia.

Tammikuussa pyörähti käyntiin myös uusi hindinkielinen tv-ohjelma Aapki Aashaa. Ohjelma näkyy yli 30:ssä Intian kaupungissa kaapelikanavalla ja internetin välityksellä kaikkialla maailmassa.

Rajattomia lahjoja -juhlavuosikeräyksen tuotto kanavoitiin Aasiaan Sansan yhteistyökumppaneiden, medialähetysjärjestöjen TWR ja FEBC sekä satelliittitelevisio SAT-7:n kautta.

Mobiilisovellus vahvistaa Medialähetys Sanansaattajien työtä Kiinassa

  • Posted on January 23, 2014 at 16:00

baobao_applikaatio

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) Kiinan-työ täyttää 40 vuotta ja laajenee entisestään. Järjestö ryhtyy tukemaan yhteistyökumppaninsa Far East Broadcasting Companyn (FEBC) mandariinikiinankielistä mobiilisovellusta Baobao. Sansan työn painopiste on yhä Aasiassa ja erityisesti Aasian suurkaupungeissa.

– Kiinalaiset ovat siirtyneet lyhytaaltoradio- ja internet-aikakaudesta sosiaalisen median aikaan, jossa ääni, teksti ja video toimivat yhdessä. Suurkaupungin asukkaalle kännykkä on koko elämä: ystävä, musiikkikanava, objektiivinen uutismaailma, toivon kipinä, sanoo Sansan mediatutkija-lähetystyöntekijä Eila Murphy.

Älypuhelimilla ja tableteilla käytettävä Baobao on nimetty FEBC:n suositun radio-ohjelmakokonaisuuden mukaan. Ohjelmat on suunnattu erityisesti nuorille ja hyvin koulutetuille kiinalaisille. Sovelluksella voi kuunnella Baobao-ohjelmia ja jakaa niitä sosiaalisessa mediassa, paikantaa muita käyttäjiä, tehdä suosikkilistoja ja lukea käsikirjoituksia. Myös digitaalinen lehti on herättänyt runsaasti kiinnostusta.

Kiinalaiset luottavat sosiaaliseen mediaan

Aasialaisten mediankäyttöä tutkiva Eila Murphy tietää, että kaupungeissa radiota kuunnellaan vähemmän kuin maaseudulla. Kiinassa laajan yleisön tavoittaa parhaiten mobiililaitteilla. Kiinassa onkin maailman maista eniten mobiililaitteiden ja sosiaalisen median käyttäjiä.

Kännykkää käyttää yli 800 miljoonaa ja sosiaalista mediaa 600 miljoonaa kiinalaista. Ulkomaisiin palveluihin, kuten Facebookiin, Twitteriin ja YouTubeen ei ole pääsyä, mutta Kiinassa on omia, erittäin suosittuja sosiaalisia medioita.

FEBC:n Kiinan-työn toimitusjohtaja Eddie Lo kertoo, että kiinalaiset pitävät sosiaalista mediaa luotettavampana uutislähteenä kuin lehteä, radiota tai televisiota, joiden käyttöä valvotaan ja rajoitetaan. Keskimääräinen kiinalainen sosiaalisen median käyttäjä viettää palveluissa 46 minuuttia päivässä.

Radioseminaari auttaa työntekijäpulasta kärsivää kirkkoa

Kun Medialähetys Sanansaattajat perustettiin vuonna 1973, ensimmäinen Sansan tukema radio-ohjelma oli venäjänkielinen. Mandariinikiinankielisen, FEBC:n tuottaman nuortenohjelman tukeminen alkoi seuraavana vuonna.

Uuden mobiilisovelluksen ohella Sansa tukee tällä hetkellä medialähetysjärjestö TWR:n mandariinikiinankielistä teologista koulutusohjelmaa, Radioseminaaria. Kiinan kirkko kasvaa ja seurakuntia perustetaan niin paljon, että varsinkin maaseudulla on pulaa koulutetuista johtajista. Etäopiskeluna internetin välityksellä suoritettava 3-vuotinen koulutus auttaa osaltaan työntekijäpulassa.

Lisäksi Sansa tukee Voice of Salvation -studion Taiwanilla tuottamia lasten- ja nuortenohjelmia, joita TWR radioi Manner-Kiinaan. Etenkin monelle syrjäseudulla asuvalle kiinalaiskristitylle radio on yhä tärkeä hengellisen ravinnon lähde.

Lisätietoa:
www.sansa.fi

“Paras lahja” antaa ohjelma-aikaa radioon tai televisioon

  • Posted on December 11, 2013 at 15:07

paraslahja

Medialähetys Sanansaattajien (Sansa) Paras lahja tarjoaa mahdollisuuden muistaa läheistä ja samalla tehdä hyvää. Lahjan antaja voi valita, tukeeko hän arabiankielistä nuorten radio-ohjelmaa Syyriassa, farsinkielistä televisiotyötä Iraniin tai kriisiradiotyötä Aasian katastrofialueella.

25 euron hintaisen Parhaan lahjan voi hankkia Sansan verkkosivuilla www.sansa.fi/paras-lahja.html. Lahjakortti on tulostettavissa saman tien, joten lahjan voi hankkia vielä senkin jälkeen, kun kaupat ovat hiljentyneet joulunviettoon.

Paras lahja jää Sansan valikoimiin myös joulun jälkeen. Tulot käytetään lyhentämättöminä valittuun työmuotoon.

– Paras lahja on nimensä veroinen: evankeliumi omalla äidinkielellä. Lahjan ostaja toteuttaa lähetyskäskyä, samalla kun antaa ekologisen lahjan ystävälleen. Tästä ei lahja enää parane, vakuuttaa Parasta lahjaa kehittämässä ollut Sansan mediatoimittaja Sami Heinomo.

Valittavana radio, televisio tai kriisiviestintä

Medialähetystyötä tukevan Parhaan lahjan voi valita kolmesta vaihtoehdosta:

Syyrian nuoret elävät sodan keskellä. Syyrialaisnuorten toimittama radio-ohjelma pohtii nuorten arkisia kysymyksiä ja etsii niihin vastauksia kristilliseltä pohjalta. Arabiankielinen Nuoret sydämellä -ohjelma vakuuttaa, että Jumala on hyvä, vaikka maailma ei olisi.

Iranin kristityillä on vaikeaa. Kristilliset televisio-ohjelmat vahvistavat heidän uskoaan ja antavat voimaa elämään. Monet muutkin löytävät television välityksellä Jeesuksen. Satelliittikanava SAT-7 Pars vie toivon sanomaa farsin kielellä suoraan iranilaisten olohuoneisiin.

Aasian kriisiradiotyö auttaa siellä, minne luonnonkatastrofi iskee ja katkaisee tietoliikenneyhteydet. First Response Radion kriisiradioasema mahtuu kahteen matkalaukkuun. Se voidaan nopeasti kuljettaa ja pystyttää katastrofialueelle. Kriisiradio kertoo, mistä löytyy ruokaa, suojaa ja ensiapua sekä lohduttaa kärsiviä.

Lisätietoa: www.sansa.fi/paras-lahja.html