You are currently browsing the Kirkon Mediasäätiö category
Displaying 1 - 3 of 3 entries.

Espoon seurakunnat jatkavat Kirkon mediasäätiön tukemista

  • Posted on December 9, 2013 at 15:27

Espoon seurakuntayhtymä tukee Kirkon mediasäätiötä myös seuraavan kolmen vuoden ajan. Tukisumma on 0,17 euroa jäsentä kohdin eli noin 30 000 euroa vuodessa. Espoon edustajana mediasäätiön valtuuskunnassa jatkaa Jouni Mykkänen.

Kirkon mediasäätiön tehtävänä on edistää uskontoa ja elämänkatsomusta käsittelevien ohjelmien tekemistä, levittämistä ja esittämistä valtakunnallisissa medioissa. Säätiö on vuosina 2006–12 tukenut 162 kirkon uskon ja etiikan kannalta merkittävää hanketta yhteensä 2,5 miljoonalla eurolla. Tuetuissa ohjelmissa on käsitelty mm. nuorten syrjäytymistä, kirkon lähetystyötä, Raamatun käyttöä, lasten ja perheiden tilanteita eri näkökulmista sekä kristillistä taidetta.

Pääosa toteutuneista hankkeista on ollut erilaisia tv-dokumenttiohjelmia. Televisiossa on tähän mennessä esitetty runsaat 60 ohjelmaa. Teatterilevityksessä on ollut seitsemän pitkää elokuvaa tai dokumenttia. Esimerkiksi Dome Karukosken Leijonasydän-elokuva on saanut Kirkon mediasäätiön tuotantotukea. Lisäksi säätiön tuella on valmistunut useita radio-ohjelmia, nuorille ja lapsille suunnattuja verkkosivustoja sekä yksi uskonnollisia ohjelmia käsittelevä väitöskirja. Mediasäätiö on osallistunut myös Tampereen yliopiston mediakasvatuksen lahjoitusprofessuuriprojektiin.

Espoon seurakuntayhtymä on yksi mediasäätiön perustajajäsenistä. Kirkon mediasäätiö on perustettu vuonna 2005.

www.mediasäätio.fi

Dokumentti nuorten naisten blogeista sai Kirkon mediasäätiön suurimman tuotantotuen

  • Posted on June 14, 2013 at 15:16

Mina Laamon ohjaama ja Suvi Lindénin tuottama dokumentti Toinen maailma sai Kirkon mediasäätiön kevään suurimman tukisumman, 15 000 euroa. Kaiken kaikkiaan Kirkon mediasäätiö myönsi tällä kertaa tukea yhteensä 93 000 euroa viidelletoista eri ohjelmahankkeelle.

Laamon dokumentti kertoo kolmesta nuoresta naisesta, jotka tasapainottelevat täydellisemmän elämän ja epäonnistumisen pelon välillä. Heitä kaikkia yhdistää blogin pitäminen, jonka kautta he jakavat elämäänsä tuntemattomien kanssa. Heidän yhteinen kysymyksensä on, miten löytää tie kohti oman epätäydellisyyden, keskeneräisyyden ja elämän hallitsemattomuuden hyväksymistä, kohti ehjää ja kokonaista minuutta.

Yhteistä usealle säätiön tukemalle hankkeelle oli kertomus yhteiskunnan erilaisten vähemmistöjen ja syrjään jääneiden ihmisten elämästä. Claes Olssonin tuottama Irti-purjehdus kertoo syrjäytyneiden nuorten yhteisestä purjehdushankkeesta, Mats Långbackan tuottama Helsinki Outsiders kuvaa vaikeavammaisten sähkötuoli-salibandyjoukkueen tarinan ja Janne Niskalan tuottama Kahden sielun sisko tarkastelee uskonnon näkökulmasta saamelaisuutta ja homoseksuaalisuutta. Kaikki nämä dokumentit saivat 10 000 euron tuotantotuen.

Tänä keväänä Mediasäätiön tukea haettiin kaikkiaan 82 ohjelmahankkeeseen. Hakemusten yhteisarvo oli 765 000 euroa.

Kirkon mediasäätiö tukee uskontoa ja elämänkatsomusta käsitteleviä ohjelmia. Tähän mennessä se on jakanut ohjelmatukea yhteensä runsaat 2,5 miljoonaa euroa. Kirkon mediasäätiö jakaa ohjelmatukea kaksi kertaa vuodessa.

Kaikki tukea saaneet tuotannot(pdf)

Kulmala, Härö ja Franzen saavat Kirkon mediasäätiön tuotantotukea

  • Posted on December 17, 2012 at 15:59

Kirkon tiedotuskeskus 17.12.2012

Kulmala, Härö ja Franzen saavat Kirkon mediasäätiön tuotantotukea

Marko Kulmalan tuottama kahdeksanosainen dokumenttisarja Koulu kuntoon sai Kirkon mediasäätiön syksyn 2012 tuenjaon suurimman tuen, 40 000 euroa. Kirkon mediasäätiö myönsi tukea kaikkiaan 13:lle eri ohjelmahankkeelle yhteensä 234 000 euroa.

Kulmalan sarjassa pyritään vaikuttamaan lasten ja nuorten kasvuympäristöön ja arjen turvallisuuteen. Lähtökohtana on Helsingin Jakomäen koulussa toteutettu niin sanottu Jakomäen malli, jossa kouluympäristöä laitettiin kuntoon talkoilla. Koulun järjestystä ja toimintaa parannettiin yhteistyöllä, jonka vaikutukset ovat heijastuneet koko ympäristöön. Sarjassa seurataan mallin toteuttamista ja sen onnistumista kahdessa muussa koulussa.

Ohjaaja Monica Vikström-Jokelan lastensarja Tommys Supersoffa sai tuotantotukea 35 000 euroa. Lapsille suunnatussa 24-osaisessa draamakomediasarjassa käsitellään lasten vahvaa sitoutumista perheenjäseniinsä ja pyrkimystä pitää perhe koossa.  Niin ikään lastenelokuvalle Onneli ja Annelimyönnettiin tuotantotukea 25 000 euroa.  Elokuva perustuu Marjatta Kurenniemen lastenromaaneihin. Elokuvan ohjaa Saara Cantell.

Klaus Härön käsikirjoittamalle ja ohjaamalle elokuvalle Dagmamman myönnettiin 30 000 euron tuotantotuki. Elokuva on kertomus avioliitosta ja perheestä sekä siitä, miksi yhteinen elämä muuttui kaukaiseksi haaveksi.

Peter Franzenin omaan romaaniin ja ohjaukseen perustuva elokuva Tumman veden päällä sai 25 000 euroa. Elokuva kertoo pienen pojan kasvutarinan ja siitä, kuinka lapsuuden idylli särkyy.

Tänä syksynä Mediasäätiön tukea haettiin kaikkiaan 58 ohjelmahankkeeseen. Hakemusten yhteisarvo oli runsas miljoona euroa.

Kirkon mediasäätiö tukee uskontoa ja elämänkatsomusta käsitteleviä ohjelmia. Tähän mennessä se on jakanut ohjelmatukea yhteensä noin 2,5 miljoonaa euroa. Säätiö jakaa ohjelmatukea kaksi kertaa vuodessa.

MYÖNNETYT TUET 2/2012:

KUUKAUSI IHMISENÄ
Käsikirjoittajat: Melli Maikkula ja Marika Makaroff
Ohjaaja: Teemu Nikki
Vastaavat tuottajat: Maria Makaroff ja Ella Piesala
FremantleMedia Finland Oy
Pitkä elokuva
Suunnittelu- ja käsikirjoitustuki 4 000 e

Draamakomedia, joka on tarina kerrostalon asukkaiden elämästä sekä epätyypillisestä enkelistä, joka asettuu kuukaudeksi ennen joulua asumaan taloon. Talon asukkaiden elämät ovat tragikoomisessa syöksykierteessä ja hetken näyttää siltä, että enkeli onnistuu vain pahentamaan ihmisten tilanteita. Monien mutkien kautta enkeli kuitenkin sysää ihmiset kohti muutosta, kohti toivoa ja valoa. Muuttuessaan ihmiset tiedostamattaan vahvistavat myös toisiaan kohti muutosta.

PERHOSEN KOHTALO
Ohjaaja ja tuottaja: Jean Bitar
Bitar Films Oy
Tv-dokumentti
Ennakkovalmistelutuki 4 000 e

Dokumentin aiheena ovat itsemurhat. Dokumentissa seurataan yksihuoltajaäidin Mimosan sopeutumista 21-vuotiaan tyttärensä kuolemaan. Tytär eli kuolemanpelossa ja pyysi apua, mutta ei saanut sitä silloin, kun hän olisi sitä kipeimmin kaivannut. Tyttären menetys aiheuttaa äidille dramaattisia seurauksia, mutta elämä alkaa vähitellen voittaa.

TOMMYS SUPERSOFFA
Ohjaaja: Monica Vikström-Jokela
Tuottaja: Hanna Hemilä
Handle Productions Oy
Tv-lastensarja
Tuotantotuki 35 000 e

Lapsille (3-13v) suunnattu 24-osainen draamakomediasarja kertoo siitä, kuinka lapsena rakastat ehdoitta perhettäsi. Siinä käsitellään lasten vahvaa sitoutumista perheenjäseniinsä ja pyrkimystä pitää perhe koossa. Sarja kertoo myös niistä hullunkurisista tilanteista, joihin päädytään, kun 9-vuotias Tommy ja 6-vuotias Alma panevat kaiken kekseliäisyytensä peliin ratkaistakseen perheensä pulmat.

VIISI NAISTA ITÄ-HELSINGISTÄ
Käsikirjoittaja ja ohjaaja: Mikko Piela
Tuottajat: Mika ja Niko Ritalahti
Silva Mysterium Oy
TV-dokumentti
Tuotantotuki 13 000 e

Köyhyys ja syrjäytyneisyys hallitsevat monella tapaa yhteiskunnallista keskustelua juuri nyt. Dokumentin keskiössä on viisi kolmannen sektorin toimijaa, jotka auttavat hädässä olevia ihmisiä ilman byrokratiaa. Tarkoitus on osoittaa, että on olemassa näkymättömiä, pyyteettömiä ihmisiä, jotka auttavat siellä, missä on hätä.

KOULU KUNTOON
Tuottaja: Marko Kulmala
Insano Productions Oy
TV-dokumenttisarja
Tuotantotuki 40 000 e

Sarjassa paneudutaan konkreettisesti asioihin, joilla pyritään vaikuttamaan lasten ja nuorten kasvuympäristöön ja siten myös arjen turvallisuuteen. Lähtökohtana on Helsingin Jakomäen koulussa toteutettu niin sanottu Jakomäen malli, jossa kouluympäristöä laitettiin talkoilla kuntoon. Koulun järjestystä ja toimintaa parannettiin yhteistyöllä, jonka vaikutukset ovat heijastuneet koko ympäristöön. Tätä mallia lähdetään  viemään muihin kouluihin ja dokumenttisarjassa seurataan, miten siinä onnistutaan.

MUN PERHE
Ohjaaja: Anna Korhonen
Tuottajat: Outi Rousu ja Jouko Aaltonen
Pystymetsä Oy ja Illume Oy
TV-dokumenttisarja ja oheismateriaalit
Tuotantotuki 10 000 e

Kyseessä on monimediallinen, viiden dokumenttielokuvan sarja sekä siihen liittyvät verkkomateriaalit osana Perhe-hanketta. Perheyhteisöt Suomessa ovat voimakkaassa muutoksessa, ja erilaiset perhemuodot ovat lisääntyneet. Lapsi on kuitenkin aina lapsi perheyhteisöstä huolimatta. Lapselle on tärkeää kuulua perheeseen, arjen yhteisöihin ja kiintyä häntä lähellä oleviin aikuisin ja vertaisiin kavereihin.  Dokumenteissa kuvataan, millaisissa perheissä lapset kasvavat Suomessa: yhteishuoltajaperhe, sijaisperhe, köyhä perhe, maahanmuuttajaperhe ja ydinperhe.

PRIOR TO FAREWELL
Ohjaaja: Iiris Härmä
Tuottaja: Visa Koiso-Kanttila
Guerilla Films Oy
TV-dokumentti
Tuotantotuki 8 000 e

Ugandassa ja Suomessa kuvattavassa dokumentissa kerrotaan tasa-arvon etsimistä Afrikassa sekä maailman suurinta haastetta – väestöräjähdyksen hillitsemistä. Dokumentin pääosassa ovat suomalainen kehitysyhteistyöntekijä Riitta Kujala ja hänen kollegansa Ugandassa. Dokumentissa seurataan muun muassa Ugandan uskonnollisille johtajille järjesteltävää seksuaalivalistuskoulutusta. Työn uhkana on viranomaisille tehty valheellinen ilmianto. Korruptio ja kiristys ovat arkipäivää.

FATIMA
Ohjaaja: Naima Mohamud
Tuottaja: Markku Tuurna
Filmimaa Oy
Lasten tv-lyhytelokuva
Tuotantotuki 10 000 e

Fatima on komediallinen lastenelokuva tyttöjen ystävyydestä ja avioerosta lapsen näkökulmasta. Fatima kuulee vanhempiensa yöllisen keskustelun ja luulee heidän olevan eroamassa. Hän reagoi lasten tavalla: kapinoimalla ja vetäytymällä kuoreensa, mutta onneksi on olemassa paras ystävä Milla. Tytöille tulee yhteinen tärkeä tehtävä: saada Fatiman vanhemmat taas rakastumaan toisiinsa ja pidettyä perhe kasassa. Tarina ystävyydestä, elämänilosta ja neuvokkuudesta.

DAGMAMMAN
Ohjaaja: Klaus Härö
Tuottaja: Rimbo Salomaa
Kinotar Oy
Tv-elokuva
Tuotantotuki 30 000 e

Elokuva on kertomus perhepäivähoitaja Mallasta ja hänen hotelliravintolayrittäjämiehestään, jotka asuvat työn takia erillään. Vaikka Malla uskottelee tilanteen olevan aivan hyvä, uuden hoitolapsen myötä Mallan silmät avautuvat näkemään oman yksinäisyytensä ja kysymään, kuinka he ovat ajautuneet erilleen. Miksi yhteinen elämä muuttui kaukaiseksi haaveksi, entä kuinka löytää takaisin? Miten elämän unelmat voivat muuttua täydelliseksi vastakohdaksi?

KRISTUKSEN MORSIAN
Käsikirjoittaja: Heini Junkkaala
Ohjaaja: Kari Paljakka
Tuottaja: Liisa Akimoff
Production House Oy Finland
Tv-elokuva
Tuotantotuki 15 000 e

Näytelmän pohjalta sovitettava elokuvaversio, joka kertoo identiteetistä ja fundamentalismista, ja jonka raamina on muuttuva yhteiskunta. Marion on menossa naimisiin naisystävänsä kanssa, mutta päätyy ”eheytymään” fundamentalistiseen lahkoon. Marionin äiti on yksi ensimmäisistä naispapeista ja suvaitsevainen tasa-arvotaistelija.

ONNELI JA ANNELI
Ohjaaja: Saara Cantell
Tuottaja: Teea Hyytiä
Zodiak Finland Oy
TV-lastenelokuva ja -sarja
Tuotantotuki 25 000 e

Marjatta Kurenniemen romaaneihin perustuva lastenelokuva (+sarja) kertoo kahdesta pienestä ekaluokkalaisesta tytöstä, jotka elävät sadunomaista ja jännittävää elämää talossa, joka on räätälöity juuri kahdelle pienelle tytölle. Kyseessä on kokonainen oma maailma, johon kuluvat erikoiset naapurit ja heidän mukanaan tuomat seikkailut.

TUMMAN VEDEN PÄÄLLÄ
Ohjaaja: Peter Franzen
Tuottajat: Jukka Helle ja Markus Selin
Solar Films Oy
Pitkä elokuva
Tuotantotuki 25 000 e

Peter Franzenin omaan romaaniin perustuva elokuva kertoo pienen pojan kasvutarinan ja siitä, kuinka lapsuuden idylli särkyy. Pikku-Pete elää turvallista elämää, johon kuuluu ruokailua, leikkejä, ulkoilua. Kaikki tuntuu idylliseltä. Vähitellen keittiöstä alkaa kuulua öisin ääniä, riitaa ja itkua. Isä katoaa, äiti vie lapset isovanhempien luokse. Lapsi luottaa vanhempiinsa vailla vaihtoehtoja, ihailee heidän osaamistaan, on täynnä toivoa ja uskoa tulevaan. Mutta mitä tapahtuu lapselle, kun tämä kuva särkyy ja arjessa leijuva uhka muuttuu jokapäiväiseksi?

MEDIAKASVATUKSEN LAHJOITUSPROFESSUURI
Tampereen yliopisto
Koulutushanke
Projektituki 15 000 e

Tampereen yliopiston Kasvatustieteiden yksikön sekä Viestinnän, median ja teatterin yksikön yhteinen hanke viisivuotisen mediakasvatuksen lahjoitusprofessuurin rahoittamiseksi  ja mediakasvatuksen vakinaistamiseksi yliopistossa. Kyseessä on 4. vuoden tuki.

http://www.kirkonmediasaatio.fi/